Helbred & balance

Sådan undgår du at blive syg

Af Redaktionen 19. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er megairriterende at være syg, men heldigvis kan du selv gøre meget for at forhindre, at det sker.

Har du en masse nice ting, som du gerne vil lave for tiden, men er det som om, at din krop reagerer negativt på kulden, og føler du, at du går og skranter lidt?

Læs også: Gode grunde til at kysse

Vi har samlet en masse gode råd til, hvordan du undgår at blive syg nu, hvor det er koldt udenfor. Det er i hvert fald et skridt på vejen!

Læs også: 7 tips til at få varmen

Tjek vores tips ud i galleriet her, og kom stærkt igennem vinteren UDEN sygdom!

Sådanundgårduatblivesyg

Tag godt med tøj på, så du ikke fryser. Og så er det supervigtigt, at du har nogle sko eller støvler på, der er varme og vandtætte.
Drik masser af te og især grøn te. Faktisk siger man, at tre kopper grøn te indeholder lige så mange C-vitaminer, som der er i et glas appelsinjuice.
Få godt med søvn. Du skal helst sove otte timer hver nat.
Sørg for at komme ud hver dag og få frisk luft. Hvis solen skinner, så er det især vigtigt, at du kommer ud. Solen giver dig nemlig D-vitaminer, som er godt for dit immunforsvar.
En af de typiske årsager til, at du bliver syg, er, at du bliver smittet på grund af dårlig hygiejne. Så sørg for at vaske dine hænder tit!
Prøv at undgå at blive stresset, for en stresstilstand kan gøre, at du hurtigere bliver syg, da det nedsætter dit immunforsvar. Hvis du har meget at se til, så prøv at lave lister og skrive ting ned, da det kan give dig lidt ro. Tag også en dyb indånding og drop de urealistiske mål – du når, hvad du når!
Hvis du fornemmer, at du er ved at blive syg, så bliv under dynen. Dit immunforsvar er ikke særlig stærkt, hvis du er ved at blive syg, og derfor bliver du hurtigt endnu mere syg, hvis ikke du lytter til din krops signaler og alligevel tager i skole eller over til din veninde. Så husk at blive hjemme.
Snup en vitaminpille hver dag, så du er sikker på, at du får de vitaminer, du skal have.
Din krop ELSKER grøn mad, så sørg for at få masser af grøntsager og frugter – hver dag. Citrusfrugter er især supergode, fordi de er med til at give dig et stærkt immunforsvar.
Spis mad med masser af krydderier i. Stærk mad, hvor der er chili og hvidløg i, er ekstra godt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste