Mit liv

Sådan starter du en samtale

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Shutterstock 4. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du lidt genert, så du godt kan have svært ved at snakke med nye mennesker? Her får du råd til, hvordan du starter en samtale.

Hvis du er lidt genert, så kan du sikkert have svært ved at snakke med nye mennesker. Men bare rolig. Der findes nogle supergode måder, hvor du kan skjule din generthed og starte en samtale med andre mennesker.

Spørg ind til dem
Hvis du ikke ved, hvad du skal sige, så er det altid en god idé at spørge ind til andre mennesker. Du kan spørge om:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

• Noget du ved om dem, for eksempel en sport, de dyrker, eller noget de interesserer sig meget for.

• Hvor de kender din veninde fra - hvis du for eksempel er til fødselsdag hos din veninde, og du kommer til at sidde ved siden af nogen, du ikke kender, så er det altid en god idé at spørge ind til, hvor de kender hinanden fra. [faktaBox]

• Spørg ind til årstiden. Hvis det for eksempel er sommer, så spørg om personen har været på sommerferie, og hvis det er vinter, så spørg om personen skal på juleferie, har fået styr på julegaverne osv. Og så er det altid et sikkert hit at snakke om vejret.

Husk at du ikke bare ikke skal sidde og lytte til, at den anden person fortæller. Det er en god idé at virke interesseret ved at blive ved med at spørge ind eller komme med små udbrud som for eksempel "Det kender jeg godt" eller "Min veninde oplevede det samme".

Fortæl om dig selv
Hvis ikke du ved, hvad du skal spørge nye mennesker om, så kan det også være en god idé at snakke om dig selv. Det kan du fortælle om:

• Noget spændende du har oplevet, for eksempel en ferie du har været på, eller en koncert, du lige har været til.

• Noget du interesser dig meget for eller ved meget om. Det kan sagtens bare være en tv-serie eller en film, du lige har set.

• Noget du tænker eller føler om et eller andet, for eksempel om årstiden (du elsker jul, fordi…), din veninde (I har bare haft de sjoveste oplevelser sammen…) eller om skolen (Vi har det kedeligste projekt i øjeblikket, fordi…)

Husk at du ikke bare skal plapre løs om dig selv, for så kan andre godt blive lidt trætte af at høre på dig. Men det er en god idé at starte med at fortælle om dig selv, og så bagefter spørge ind til de andre. Du kan for eksempel sige "Har I prøvet det?" eller "Hvad tænker I egentlig om det?"

MestLæste