Pige på skolens toilet
Mit liv

Sådan overlever du at bruge skolens ulækre toilet

Af Cecilie Rosfort-Nees 1. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du skal tisse virkelig meget, men skolens toilet er klamt som altid – heldigvis er der en løsning …

1. Hvilket toilet er renest?

Start med at tjekke, hvilket toilet der er renest. Du kan hurtigt vurdere det ved at tjekke, hvor brættet og toiletkummen ser renest ud. Det er også en god idé at tjekke, om der er papir på det toilet, du overvejer at bruge.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Træk ud

Nogle gange ser et toilet stoppet og ulækkert ud, men prøv at trække ud – det kan tit gøre en stor forskel. Husk at trække ud på ”den rigtige måde”. Læs mere i tip nummer 5!

3. Squat eller håndsprit

Hvis du tilfældigvis har en håndsprit ved hånden, kan du vælge at desinficere toiletsædet, inden du sætter dig på det – og hvis ikke, kan du dække toiletsædet med toiletpapir. Et smart trick er også at ”squatte” ned over toilettet, så du ganske enkelt ikke behøver røre ved noget med dine bare lår.

Læs også: Det stoppede toilet

4. Uden at røre

Prøv at lade være med at røre ved noget med dine hænder, hvis toilettet er virkelig ulækkert – brug i stedet et stykke toiletpair, når du trækker ud, og når du låser og åbner døren.

5. Træk ud på den rigtige måde

Når du trækker ud i et toilet, bliver der hvirvlet en masse bakterier op fra toiletkummen, slå derfor brættet ned, inden du trækker ud, eller vend dig væk fra toilettet, så du ikke risikerer at få bakterierne op til ansigtet og munden.

6. Rene hænder

Nu skal dine hænder vaskes grundigt – brug varmt vand og sæbe, og vask dine hænder i mindst 20 sekunder. Husk, at du ikke kun skal vaske fingerspidserne, men hele hånden på begge sider og også et stykke op af armen, hvis dine hænder skal være helt rene. Tør dine hænder – helst i papirservietter.

Læs også: Miley tager toilet-selfie

7. Den sidste detalje

Hvis du vil være helt gennemført, slukker du vandhanen med en papirserviet og åbner døren på samme måde. Det er jo ikke sikkert, at de andre, der bruger toilettet, har vasket hænder lige så grundigt som dig!

Husk!

* Hvis toiletterne er så ulækre, at der er afføring eller blod på brættet, er det ikke noget, du skal fjerne selv – det er meget bedre at informere pedellen eller rengøringspersonalet, som har handsker og de rigtige rengøringsmidler til formålet.

* Er toilettet altid beskidt, mangler der papir hver dag, kan det ikke trække ud, eller er låsen i stykker? Så gå videre med det! Elevrådet, skolelederen, pedellerne eller forældrebestyrelsen kan hjælpe dig – for du skal ikke finde dig i at skulle bruge et toilet, der ikke fungerer optimalt dag efter dag.

* En pakke engangslommetørklæder og en lille flaske håndsprit kan være gode at have med i tasken, hvis du har det dårligt med at bruge skolens toiletter og derfor holder dig for længe.

Derfor skal du ikke holde dig:

* Du kan skade din blære og dine nyrer, hvis du holder dig i længere tid.

* Du kan risikere at få infektioner i urinblæren og urinvejene.

* Du kan risikere at få forstoppelse.

Tjek, om du gør nogle af disse 10 forbudte ting, når du er på badeværelset ...

10ting,dualdriggørebadeværelset

Det er nemt, og derfor er du sikkert fristet til at gøre det dagligt, men den går altså ikke: Dine vatrondeller (og dine bind og tamponer) må IKKE komme i toilettet. Brug i stedet skraldespanden.
Din tandbørste, din pudderbørste og din svinehårsbørste hører ikke til på hylden over toilettet – for det første, fordi al fugten fra badet kan få små svampe til at vokse i dine redskaber, og for det andet fordi der kan være afføringsbakterier i luften omkring toilettet. Yikes!
Bare tæer på et vådt badeværelsesgulv virker oplagt, men faktisk skal du passe lidt på, at du ikke glider – badeværelset er nemlig det sted i hjemmet, der sker flest ulykker.
Du har sikkert allerede lært det som lille, men hvis ikke, er det på tide, du lærer det nu: Når du tørrer dig med toiletpapir, skal du altid tørre forfra og bagud og ikke omvendt. Bakterierne fra endetarmen skal nemlig ikke spredes til resten af dit underliv.
Hvis du renser dit ansigt med en vaskeklud, skal den vaskes hver eneste dag. Det nytter ikke noget at hænge den til at tørre og bruge den dag efter dag – ikke hvis du vil undgå urenheder i hvert fald!
Hvordan tager du creme op af krukken? Ikke med nussede fingre, vel? Gør det til en vane altid at vaske hænder, inden du stikker fingrene i dine beautyprodukter.
Du tænker måske, at det er smart lige at få svaret på nogle sms’er, mens du alligevel sidder på toilettet, men lad være – det er faktisk lidt ulækkert at tage sin telefon med ud på toilettet, når man tænker over det!
Spejlet på badeværelset er det bedste i huset, og derfor ender du altid med at stå der, når du tørrer og glatter hår – stop, stands, vent! Det kan faktisk være livsfarligt at bruge ting som hårtørrere og glattejern på et vådt badeværelsesgulv med bare tæer.
Din parfume klæder hylden så godt, og den er nem at komme til, hvis den står på badeværelset. Men det er det dummeste sted, du kan opbevare den – parfumen mister nemlig sin lækre duft før tid, hvis den bor på et fugtigt badeværelse.
Vandet er tændt, mens du vasker hår og sæber dig ind, men skynd dig at få ændret på den vane – ikke kun for dine forældres økonomis skyld, men endnu mere for miljøets skyld. Det er god stil at spare på vandet!

Læs mere om