Mit liv

Sådan holder du på en hemmelighed

Af Clara Rørsig 14. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Uh, det kan være så svært at holde på din venindes hemmelighed – eller din egen for den sags skyld! Vi guider dig til at blive bedre til det her.

Kender du det, hvor du er lige ved at eksplodere, fordi du virkelig har brug for at fortælle en hemmelighed videre? Stop lige et øjeblik. Du kan virkelig komme galt af sted, hvis du misbruger dine nærmestes tillid, så det er altså en rigtig dum idé at fortælle hemmelighederne videre!

Tag testen: Kan du holde på en hemmelighed?

Men bare rolig – der er hjælp at hente! Vi giver dig tips til, hvordan du kan blive bedre til at holde på en hemmelighed, og hvad du kan gøre, hvis du virkelig har brug for at komme af med en hemmelighed, du bærer for en anden. 

Læs også: Min veninde lyver

Læs vores råd i galleriet herunder!

Sådanholderduenhemmelighed

Inden du fortæller en hemmelighed om din veninde eller din ven videre til andre, så spørg dig selv, hvordan du ville have det, hvis vedkommende fortalte personlige ting videre om dig. Det ville helt sikkert ikke være særligt fedt! Hvis en af dine rigtig gode veninder for eksempel fortæller dig, at hun desværre ikke bestod jeres fysikprøve, er det bedste, du kan gøre, at vise hende tillid og holde det mellem jer i stedet for bare at fortælle det videre til de andre i klassen. Hun stoler jo på dig, og det skal hun blive ved med. Du ville jo heller ikke synes, det var fedt, hvis du var i hendes situation.

En hemmelighed er selvfølgelig en hemmelighed, fordi den ikke må komme ud til nogen. Men nogle gange kan det nu alligevel være rart at komme af med en hemmelighed, du bærer for en af dine veninder, uden du sårer hende. Hvis du virkelig har brug for at sige det til nogen, kan du måske fortælle hemmeligheden til én, der ikke kender hende – uden du nævner din venindes navn.  Der er dog stadig risiko for, din veninde bliver vildt ked af det, hvis hun finder ud af det. Du kan også skrive hemmeligheden ned i din dagbog, eller du kan fortælle den til en fantasi-person, hvor du lader som om, personen sidder foran dig. Det hjælper faktisk!  

Hvis du har brug for at fortælle en hemmelighed om dig selv videre til en anden så start med at overveje, hvem der er den bedste at sige den til. Der er måske nogle af dine veninder, som du har større tillid til end andre? Hvis du for eksempel har mødt en supersød fyr til festen i fredags, kan du vælge kun at fortælle det til din bedste veninde, som du virkelig stoler på. På den måde kan du sikre dig, at din hemmelighed forbliver hemmelig! 

Hvis du har rigtigt svært ved at holde på en hemmelighed, kan du øve dig i at sige fra, hvis din veninde eller din ven spørger, om du har lyst til at høre noget hemmeligt om én af jeres fælles venner eller veninder. Så slipper du nemlig for at skulle holde på andres hemmeligheder – megarart!

Selvfølgelig er der også forskel på hemmeligheder. I de fleste tilfælde er det slet ikke fedt, hvis du siger en hemmelighed videre. Men i helt særlige tilfælde kan det faktisk være yderst nødvendigt at fortælle en hemmelig videre til en anden person. Hvis din bedste veninde for eksempel fortæller dig, at hun kæmper med en spiseforstyrrelse, eller at hun har det vildt skidt på grund af noget andet, er du nødt til at fortælle det videre til nogen, der kan hjælpe hende. Ved at sige hemmeligheden videre kan du nemlig bedst muligt hjælpe din veninde med at få det bedre, og det vil hun helt sikkert takke dig for senere! Men husk at gøre det klart for hende, at du bliver nødt til at fortælle hendes hemmelighed videre for hendes egen skyld, så hun ikke føler, du misbruger hendes tillid. 

Læs mere om

MegetMere