Mit liv

Sådan får du tid til lektierne

Af Trine Kalving og Pia Maagaard Hansen 12. marts 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du træt af at lave lektier? Her får du nogle gode råd til, hvordan du gør lektielæsningen sjovere!

Det kan tit være svært at finde tiden til at nå lektierne, men med de rigtige metoder er det faktisk ikke så svært endda. Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan overskue lektierne i hverdagen!

1. Skru op for musikken!
Det kan være rart at have noget musik i baggrunden, når du for eksempel laver en matematikopgave. Så kan du sidde og synge med på dine yndlingsnumre, imens du får lavet din opgave. Det gør det altså meget sjovere!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Gør det hyggeligt!
Lav en kop varm kakao eller noget andet lækkert, som du kan sidde med, samtidig med at du laver lektierne. Tænd nogle stearinlys, tag et tæppe omkring dig og spis noget slik. Så er du klar til lektierne!

[faktaBox]3. Saml veninderne!
Vælg en dag om ugen, hvor dig og veninderne mødes og laver lektier. Vælg nogle veninder, du kan være seriøse med, så I får lavet noget. I kan skiftes til at være hos hinanden, og mens I laver lektier, kan I jo lige snakke om ham den lækre dreng fra skolen!

4. Vær positiv!
Lad være med at tænke på lektierne som en dårlig ting. Når du endelig får sat dig, tager de faktisk ikke særlig lang tid at lave, og så er der tid til noget sjovt bagefter! Du kan sagtens nå begge ting.

5. Lav en aftale!
Få overtalt dine forældre til at belønne dig med en ting, du ønsker dig, når du har været rigtig flittig med dine lektier i en måned eller to. Det kan være små ting som en biograftur, eller det nye Vi Unge blad! Det giver dig motivation!

6. Lektiedate!
Du kan invitere ham, du er vild med, over efter skole for at lave lektier. Du lærer ham at kende, og får samtidig lavet de kedelige lektier.

7. Giv dig tid!
Det er vigtigt at være sammen med veninderne, selv om du har lektier for. Du kan for eksempel vælge at lave lektier efter aftensmaden, og så kan du være sammen med veninderne efter skole.

8. Husk dem!
Der er en grund til, at du får lektier for. Du lærer en masse, som du får brug for senere! Du får også bedre karakterer af lærerne, hvis du afleverer dine opgaver til tiden! Det er faktisk rart at få ros for en opgave, man har brugt meget tid på.

9. Forældre!
Få dine forældre til at hjælpe dig i gang med lektierne, hvis du har svært ved at huske dem. Du kan også spørge dine forældre, hvis der er noget du ikke forstår.

10. Din metode!
Find din egen måde, så du synes, det er fedt at lave lektier. Prøv dig frem med nogle af de andre råd og se, hvad der fungerer bedst for dig. Du kan også selv finde på nogle alternative måder til lektielæsning, så det bliver sjovere.

MestLæste