mode

Sådan får du dine sko til at holde længere

Af Susie Pedersen 5. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har samlet en guide til, hvordan du passer bedst muligt på dine sko, så du undgår, at de går i stykker for hurtigt.

Der er ikke noget mere fedt end et par nye sko. Men desværre er det ikke mange dage, ens nye støvler eller sneaks ser nye ud, efter man har taget dem i brug.

Læs også: Dine sko kan afsløre, hvilken fyr du skal date

Se med i galleriet, hvor vi har samlet en guide, der kan hjælpe dine sko til at holde længere.

Sådanfårdudineskotilatholdelængere

Salgsassistenten prøver helt sikkert at få dig til at købe noget imprægnering med, når du køber dine sko. Det er faktisk ikke for at være irriterende eller sælge mere. Det er nemlig VIRKELIG vigtigt at få imprægneret sine nye sko, så de afviser vind og vejr bedre. Måske har din mor noget stående, som du kan låne, så du slipper for at købe en ny spray.
Foto: Shutterstock
Ja, ja, nu lyder det forvirrende. Men det er det slet ikke. Du skal bare lige huske, at der findes forskellige imprægneringer alt efter, om det skal på russkind, skin eller sneakers. Dine sko vil takke dig!
Foto: Shutterstock
Hvis det bliver øsregnvejr, så er det er en god idé at huske gummistøvlerne.1. Så får du ikke våde fødder.2. Du ødelægger ikke dine sko. Win.
Foto: Shutterstock
Det er en supergod idé at rengøre dine sko, hvis de har været smurt ind i mudder. Det er nemmere at få af, hvis du gør det hurtigst muligt, og det slider ikke så meget på skoene, som hvis de er smurt ind i flere uger.
Foto: Shutterstock
Selv om du elsker, elsker, elsker at have dine nye sko på, så kan det faktisk være en ret god idé at skifte lidt mellem dine sko i løbet af ugen. Både sko og fødder har godt af lidt afveksling. Ideelt set har skoene brug for at tørre et døgns tid efter brug, da dine fødder afgiver en masse fugt.
Foto: Shutterstock
Hvis du har et par yndlingsstøvler, så husk at holde øje med hælen. Hvis du bare træder en smule skævt, bliver hælen skæv. Hvis hælen bliver meget skæv, kan din skomager ikke rette op på det. Hvis du derimod sørger for at tage til skomageren i tide, så kan han for et lille beløb sætte en ny sål på hælen, så dine sko kan klare mange sæsoner mere.
Foto: Shutterstock
Læderfedt er guf for dine sko, og det får læderet til at shine igen. Du elsker også en god lotion, ikke
Foto: Shutterstock
Hvis du var uheldig med vejret, eller du fik brugt en mere våd end en fugtig klud, da du vaskede dine sko, så husk, at du aldrig må tørre dine sko på varmeapparater som en radiator. Det tørrer læder ud, og det kan ødelægge limen og linningen på dine sneaks. Lad dem altid lufttørre!
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om