Det sker

Sådan bliver du madblogger

Af Luise Gregersen 26. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er dit Instagram-feed fyldt med smukke billeder af mad, som du selv har lavet? Elsker du at skrive? Så skal du da være madblogger! Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du kommer i gang!

Er din bogreol fyldt med kogebøger? Er du tosset med madprogrammer? Anretter du din ostemad, som arbejdede du på en Michelin-restaurant? Så er en karriere som madblogger måske lige noget for dig! Men hvordan er det lige, man kommer i gang med at blogge om mad? Læs med her, og bliv klogere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: De bedste bloggere lige nu

Hvorfor skal jeg blive madblogger?
Det utal af modeblogs, der findes i Danmark, ligner mere og mere hinanden, men rigtigt gode madblogs, lavet af teens til teens, er en seriøs mangelvare! Derfor er der stor sandsynlighed for, at du kan få succes med din blog! Få inspiration til nogle seriøst lækre retter, du kan øve dig på lige her:
Bag de bedste brownies
Glutenfrit brød
Cute cupcakes
Hjemmelavet koldskål med bær

Hvad skal jeg blogge om?
Du kan enten lave en generel blog med masser af forskellige opskrifter, eller du kan vælge at fokusere på en lille niche. Hvis du eksempelvis er glødende vegetar, har du sikkert en masse spændende opskrifter uden kød, som du gerne vil dele med resten af verden! Eller er du måske allergisk over for et eller andet? Det er der sikkert også mange andre, der er, så hvorfor ikke lave en blog om allergivenlig mad? Du kan også lave en blog kun med morgenmadsopskrifter, desserter eller noget helt tredje! Det vigtigste er, at du skiller dig ud fra mængden!

Læs også: Sådan bliver du blogger

Hvordan tager man gode billeder af mad?
Det er ikke altid helt nemt at få mad til at se godt ud på billeder! Sammenkogte retter og mad uden farver ser generelt ret uappetitligt ud, uanset hvor godt det smager i virkeligheden, så der skal virkelig arbejdes for at få gode billeder af den slags mad. Her er et par gode tips til madfotos:

- Vælg friske og farverige ingredienser.
- Vælg en flot tallerken, eller servér maden på et flot og rustikt skærebræt.
- Undgå blitz! Det får maden til at se grå og kedelig ud. Brug i stedet naturligt sollys.
- Hold baggrunden helt enkel.
- Tag billedet skråt ovenfra. Det er som regel den vinkel, der får maden til at se bedst ud.

Hvordan får jeg læsere til min blog?
Start med at få alle dine venner og din familie til at dele dine blogindlæg på de sociale medier. Instagram kan også hjælpe dig til at få flere læsere. Der er nemlig vildt mange madelskere, der leder efter inspiration til aftensmaden på Instagram. Gør din blogs URL til en del af din Instagram-bio, og del billederne fra bloggen på Instagram som "teaser". Skriv, at man kan finde opskriften på din blog, og brug en masse hashtags, der fortæller præcis, hvad man ser på billedet.

snapchat, vi unge

Læs mere om

MestLæste