"Jeg har engang hørt, at…" har du sikkert hørt tit om alt muligt, og sådan opstår der tit en myte. De findes også i den grad også, når det kommer til din søvn!
Læs også: Hvad sker der, når du sover?
Men hvad skal du så tro på, og hvad skal du ikke? Se her, om myterne er sande eller falske.
Myter om søvn


”Du må ikke vække en søvngænger”
Der er ikke noget farligt ved at vække en, der går i søvne, ud over at personen selvfølgelig får et stort chok over ikke at være i sin egen seng. Men det er en myte, at man kan tage skade af at blive vækket under søvngængeriet.


”Jeg drømmer aldrig”
Jo, det gør vi alle sammen hver eneste nat, men det er bare ikke alle, der kan huske sine drømme bagefter. Det kræver nemlig, at du vågner op, mens din hjerne stadig er i drømmefasen.


”Træning om aftenen hjælper dig til at falde i søvn”
Not! Du skal helst afslutte din motion tre timer, inden du skal sove – for ellers er din krop nemlig stadig ikke faldet ned, og så er det faktisk sværere at falde i søvn end ellers. Sørg for at dyrke regelmæssig motion, og så får du nogle supergode nætter!


”Du kan bare sove ekstrameget i weekenden”
Det er fristende at sove megalænge lørdag- og søndagmorgen, men faktisk går det udover din søvnrytme, hvis du forsøger at indhente din tabte søvn, når du har fri. Din krop har nemlig brug for, at du går i seng og står op på cirka samme tidspunkt hver dag for at kunne falde i søvn. Det er derfor, du kan have svært ved at sove søndag aften.


”Computere, fjernsyn og telefoner er dårligt for din søvn”
Sandt! Det blå lys fra elektronikken på det værelse forstyrrer din søvn, og har du for eksempel siddet meget med din telefon lige inden, du skal sove, kan du opleve ikke at kunne falde i søvn. Der er dog nogle, der har brug for at se fjernsyn, inden de skal sove.


”Din hjerne har brug for hvile”
Næ, din hjerne klarer sig fint! Det er din krop, der slapper af, når du sover, og din hjerne arbejder faktisk videre, som var den vågen.