Hvis du oplever, at dine nærmeste reagerer lidt underligt eller har svært ved at tale om din seksualitet, er det måske fordi, at de er uvidende om homoseksualitet. Da ingen parforhold er rigtige eller forkerte, og da alle mennesker uanset seksualitet er lige meget værd, er det vigtigt at få brudt alle fordommene.

Det kan du selv være med til, hvis du er åben om dine følelser. Jo mere åben du er, og jo bedre du er til at fortælle om, hvordan du har det, jo større chance er der for, at dine omgivelser hurtigt vil finde det naturligt at snakke med dig om din nye kæreste.

Men det kan godt være svært at tale åbent om noget, der er så privat. Derfor giver vi dig her nogle gode råd.

Introducer din kæreste til dine venner og veninder:
Det er en god idé at starte med dine tætteste venner og veninder, når du skal fortælle om din nye kæreste. Sørg for at sætte god tid af, så de kan stille spørgsmål, hvis der er noget, de har svært ved at forstå. Det er vigtigt, I ikke føler, I har travlt. Det kan måske godt virke lidt overvældende at skulle præsentere din kæreste for dine venner og veninder. Oftest er det bare fordi, alle gerne vil gøre et godt indtryk på hinanden. Tænk over at planlægge noget, som alle synes er rigtig sjovt.

Læs også: Hjælp! Hvordan springer jeg ud som homoseksuel?

Spring ud i det, og fortæl om dit forhold i skolen:
Du vil nok opleve, at det kan være grænseoverskridende at skulle fortælle dine klassekammerater om din seksualitet og din nye kæreste. Det er helt naturligt at synes, det er grænseoverskridende, for det er en meget privat ting om dig. Derfor er det også helt op til dig selv at afgøre, hvor mange du vil dele det med eller hvor meget, du har lyst til at snakke om det. Hvis du alligevel vælger at fortælle dine klassekammerater om det, så sørg for at en fortrolig ven eller veninde får besked først. På den måde vil han eller hun kunne støtte dig, hvis du oplever, at nogle reagerer negativt. Det vigtigste er, at du er åben, ærlig og accepterer dig selv. Så vil andre nemlig også gøre det.

Læs også: Kan du dine seksualiteter?

Forældre og familie:
Ligesom det er vigtigt at sætte god tid af til at fortælle dine venner og veninder om din homoseksualitet, så er det også vigtigt at have god tid, når du skal fortælle dine forældre om det. Vær derfor sikker på, at din far eller mor ikke er på vej ud af døren, når du planlægger at snakke med dem om det. Jo mere åben du er, jo større chance er der for, at dine forældre vil kunne forstå dig og snakke med dig om dine følelser - også hvis du får en kæreste, som er en pige. Husk på, at det vigtigste for dem er, at du er glad.

Stjernerne: Sådan springer du ud