vi unges blog

Min første festival

Af Sisse Andersen 25. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
16-årige Silan Maria skal på Roskilde Festival for første gang – og hun skriver dagbog her på viunge.dk

I næste uge tager ca. 65.000 gæster og omkring 25.000 frivillige af sted til årets Roskilde Festival. En af dem er Silan Maria Budak Rasch, som er på festival for første gang. Til daglig går hun på Skt. Annæ Gymnasium, men i næste uge er hun frivillig medarbejder i en øl- og sodavandsbod foran den største scene på festivalen. Og undervejs fortæller hun her på viunge.dk, hvordan det er at være en del af en af nordeuropas største musikfestivaler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg tager derned sammen med nogle veninder allerede på lørdag og ligger i kø for at få en god plads på campingpladsen, fortæller Silan Maria, der allerede er gået i gang med at pakke.

- Jeg har lagt nogle løse bukser frem og et par toppe, der er behagelige at have på. Og så skal jeg have masser af solcreme og desinficerende væske, så jeg kan holde mine hænder rene. Jeg er ret praktisk, så jeg har også pakket synåle, hvis der er noget af mit tøj, der går i stykker.

Silan Maria har tidligere været spejder, så en uge i et telt afskrækker hende ikke - og så alligevel: [faktaBox]
- Jeg er vant til at ligge i telt, men jeg vil altså være ren. Jeg har tænkt mig at bruge de gode bade og toiletter, man har adgang til, når man arbejder frivilligt dernede, siger hun.

Det, hun glæder sig mest til, er, at se, om alle de fede historier, hun har hørt om Roskilde Festival, er sande… og så selvfølgelig musikken:
- Jeg har tænkt mig at se så mange koncerter som muligt, men jeg skal bare se Coldplay!

Følg Silans festivaldagbog her på viunge.dk i hele næste uge.

MestLæste