Sådan håndterer du menstruation i svømmehallen

Har du menstruation, og skal du have svømning i skolen, er du sikkert enormt bange for, at alle andre kan se det, eller i værste tilfælde, at du bløder igennem! Men ro på, søde piger - man kan ikke se, at du har menstruation! Skulle du komme til at bløde en lille smule i vandet, er der aldrig nogen, der vil opdage det. Vandet kan nemlig aldrig nogensinde blive rødt, fordi der er så meget vand i forhold til blod, så det skal du ikke være nervøs for! 

Læs også: Menstruation i skolen.

Tampon og svømning
Hvis du vil være på den sikre side, så brug en tampon, når du er i svømmehallen. Det er svært at bruge bind, fordi de med det samme vil suge en masse vand - det gør tamponen derimod ikke! Man kan få tamponer i flere forskellige størrelser, så hvis ikke du har prøvet det før, så brug den mindste størrelse.

Læs også: Fakta om bind og tamponer.

Gode tips, når du har menstruation
Hvis du gerne vil være diskret med, at du har menstruation, når du skal i svømmehallen, så læs med her, hvor vi giver dig nogle tips til, hvad du kan gøre:

Læs også: Alt om menstruation.

• Inden du skal ind i svømmehallen, så smut ud på toilettet og sæt tamponen op. Når du er færdig med at svømme, kan du lige smutte på toilettet igen og tage den ud.
• Hvis du har menstruation til svømning i skolen, så tal med din svømmelærer om, hvad du kan gøre. Måske vil hun lade dig smutte i bad lidt før de andre, så de ikke lægger mærke til, at du har menstruation.

Læs også: Guide til sikker sex.

• Hvis du er bange for, at snoren fra din tampon smutter ud i kanten af badedragten eller bikiniunderdelen, så man kan se den, så mærk diskret efter nede i vandet, inden du går op. Hvis den er smuttet ud, kan du lige skubbe den ind under bikinitrussen eller badedragten igen.
• Tænk på, at kvinderne og de fleste piger i omklædningsrummet har menstruation én gang om måneden, så det er bestemt ikke pinligt, og de ved, hvordan det er. Det er jo helt normalt både at have menstruation og bruge tampon.
• Selv om du overvejer at droppe svømningen, fordi du har menstruationssmerter, så tag alligevel af sted. Det hjælper nemlig på smerterne at røre sig.

Læs også: Pinligt : Menstruation hos kæresten.

Her er syv ting, der gør menstruation lidt mindre nederen: 

7 ting der gør menstruation mindre nedern