Helbred & balance

Lav en video og hjælp med at stoppe solarierne

Af Line Norbye-Ipsen og Stine Franck Jensen 7. september 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du er mellem 12 og 16 år, kan du nu producere din egen lommefilm med emnet ”sluk solariet - med mobilen”. Bagefter kan du sende den ind til Kræftens Bekæmpelse og deltage i den årlige konkurrence.

Vidste du… At når man er under 30 år og bare går i solarium en eller flere gange, så øger man risikoen for modermærkekraft op til 3 gange. Størstedelen af de unge tror, at det kun er sundhedsskadeligt, hvis man går rigtig meget i solarium, men hver en gang er i sig selv meget skadelig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lommefilm er en film, der er filmet med en mobiltelefon. På den måde er det nemmere for alle, og det er ikke kun nogle få, der kan være med i konkurrencen, men alle kan tage deres mobil og filme, hvis man bare de har en kreativ idé.

Alle de film der bliver sendt ind vil blive bedømt af et professionelt dommerpanel bestående af filminstruktører Nicolaj Kopernikus, Klaus Spendser, projektchef for Solkampagnen Anja Philip og skuespiller Lotte Andersen.

Når dommerne så har fundet en vinder, bliver videoen indspillet af professionelle skuespillere og den bliver vist i uge 48 og 49 som et reklamespot i samtlige Nordisk Film Biografer. Se sidste års vinderfilm "Torturkælderen" og læs mere om kampagnen.

Læs mere om

MestLæste