Det sker

Lær at smalltalke

Af Line Sølvhøj Jensen 12. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du en lille smule genert? Og aner du bare ikke, hvad du skal sige, når der kommer en sød fyr hen til dig? Vi guider dig til, hvordan du lærer at smalltalke.

Det er en supergod ting at kunne smalltalke, for på den måde har du let ved at komme i kontakt med nye mennesker, få nye venner og selvfølgelig komme i snak med fyrene. Men hvordan er det lige, du smalltalker? Vi guider dig her!

Hvad er smalltalking?
Du kender sikkert godt de der mennesker, der bare kan snakke med alle mennesker. Og tricket er, at de smalltalker. Men hvad vil det egentlig sige at smalltalke?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smalltalk betyder småsnak, og det vil sige, at du taler om alle mulige småting. Det kan være generelle ting, som alle kan snakke med om, eller det kan være noget, du bare fortælle din mening om. Men hvis du fortæller din mening om noget, skal du være forberedt på, at den, du snakker med, spørger ind til det.

Det kan være supergodt at kunne smalltalke, for når du smalltalker virker du imødekommende og åben over for andre. Og på den måde har du meget lettere ved at komme i kontakt med andre mennesker.

[faktaBox]Sådan smalltalker du:
Når du smalltalker, så kan du både fortælle om dig selv, eller spørge ind til andre. Hvis du er lidt genert, så er det en god idé at spørge ind til andre, for så sætter du en samtale i gang, men det er dem, der snakker. Her får du ideer til, hvad du kan snakke eller spørge om:

• Vejret.
• Omgivelserne.
• Et rygte, du har hørt om en kendt.
• Skolen.
• En film, der går i biografen i øjeblikket.
• En serie eller udsendelse, der går i fjernsynet.
• Nogen spændende, du har oplevet.

Du kan også give komplimenter, når du skal starte med at smalltalke. Du kan kommentere den andens hår, tøj, sko, taske osv., og måske spørge, hvor han/hun har købt det eller hvilken frisør, personen bruger.

MestLæste