Hvis du har en veninde, der altid finder på noget negativt at sige, når det går godt for dig, er det måske fordi, hun i virkeligheden er misundelig på dig. Hvis du tror, at din veninde er misundelig på dig, så læs med, og find ud af, hvordan du redder jeres venskab.

Læs mere: Fem råd mod jalousi
 

Tegn på at din veninde er misundelig på dig
 

Hun er ikke glad på dine vegne: Når der sker noget godt for dig, virker hun aldrig glad på dine vegne. I stedet finder hun på noget negativt at sige. Hvis dit crush inviterer dig ud, kan hun for eksempel finde på at sige, at det er underligt, fordi han normalt kun går ud med modelagtige piger.
Hun nedgør dig: Når der sker noget godt for dig, finder hun på noget at sige, der får det til at lyde som om, at du ikke har fortjent det. Hvis du for eksempel har fået en god karakter, kan hun finde på at sige, at det kun er fordi læreren godt kan lide dig. Av!
Hun støtter dig ikke: I stedet for at støtte dig, fortæller hun dig hele tiden, at du ikke er klog nok, pæn nok eller sej nok. En rigtig veninde vil aldrig gøre dig ked af det med vilje, så hvis hun siger, at du ikke er god nok, fortjener hun helt sikkert ikke dit venskab!
Hun gør grin med dig: Når det går godt for dig, gør hun grin med dig og driller dig. Hvis du for eksempel klarer dig godt i skolen, kan hun finde på at drille dig med, at du er en nørd, der fedter for læreren.

Læs også: Uvenner med din BFF
 

Sådan håndterer du din misundelige veninde

Lad være med at lade din venindes misundelse tære på dit selvværd. Tænk over, at din veninde kun har behov for at nedgøre dig, fordi hun ville ønske, at hun var i dit sted. Drillerierne og de negative kommentarer er måske i virkeligheden et tegn på, at din veninde har det dårligt med sig selv. Det kan sagtens være, at din veninde slet ikke er bevidst om det, hun gør. Prøv at fortælle din veninde, hvor ked af det du bliver, når hun siger grimme ting til dig. Hvis hun er en rigtig veninde, vil hun prøve at lade være, når hun ved, at det sårer dig.

Tænk også over, om der er noget i din venindes liv, der gør, at hun har svært ved at glæde sig på dine vegne. Hvis du er nyforelsket i din søde kæreste, og hun har slemme kærestesorger, synes hun nok ikke, det er vildt fedt, at du altid taler om, hvor lykkelig du selv er. Hvis din veninde har det dårligt, så prøv at tage lidt hensyn til hende i stedet for at gnide salt i såret ved at tale om, hvor fedt dit eget liv er.

Læs ögså: Har din veninde det godt?

Husk! Hvis din venindes nedgørende kommentarer alligevel fortsætter, er det ikke noget, du skal finde dig i - så hellere omgive dig med de veninder, som kan være glade på dine vegne.

Herunder får du en guide til det perfekte veninde-selfie!

Guide til en perfekt venindeselfie