Du kan huske, den følelse du havde, da du lige var begyndt at være sammen med din kæreste. Du tænkte på ham konstant og havde lyst til at sende ham søde sms'er hele tiden. I lavede ting sammen næsten hver dag, og I kunne slet ikke lade være med at røre ved hinanden, når I var sammen.

Men efter et stykke tid er du begyndt at mærke, hvordan dine følelser har ændret sig for ham. Måske glemmer du at svare på hans sms'er, og egentlig vil du hellere lave ting sammen med dine veninder end at bruge tid med ham.

Det er en meget naturligt at have det sådan, for forelskelsen kan ikke blive ved med at være så intens, som da I lige mødte hinanden. Men hvorfor ændre kærligheden sig, og hvordan finder du ud af, om du stadig er forelsket?

Læs også: Du ved, du ikke er forelsket mere, når…

Skal vi stadig være kærester?

Hvis du slet ikke har følelser for din kæreste længere og ikke har lyst til at bruge tid med ham mere, kan det være en god idé at overveje at slutte jeres forhold - både for hans og din egen skyld. Det er dog vigtigt, at du husker på, at det kun er dig selv og din egen mavefornemmelse, der kan afgøre, om I skal blive ved med at være sammen.

Inden du gør det forbi, kan du prøve at spørge dig selv, om du er kommet dertil, hvor du er gået fra at være forelsket i din kæreste til at elske ham. Når kærligheden går fra forelskelse til at elske, er det naturligt, at du begynder at opdage hans små fejl. Du vil måske opleve, at du bliver mere irriteret på ham, end du gjorde i starten af jeres forhold. Selvom forelskelsen daler, behøver det dog ikke være et tegn på, at jeres forhold skal slutte.

Læs også: Test: Er du stadig forelsket i din eks?

Sådan genfinder I gnisten:

Hvis du ikke er sikker på, om du skal gøre det forbi med din kæreste, kan I prøve at lave nogle ting sammen, som kan hjælpe med, at I genfinder gnisten. Oftest handler det om at komme lidt ud, så I ikke bare ligger foran fjernsynet på jeres værelser. Når I laver ting sammen, så snakker I sammen og griner sammen, og det er sådan noget, som gør, at kærligheden bliver vækket til live.

I kan prøve at:

• Gå ture. Når I går ture, får I snakket sammen på an anden måde, end når I bare ligger foran fjernsynet.

• Gå i biografen og se en sjov film, som I kan grine af bagefter.

• Lave noget lækker mad sammen.

• Være sammen med hinandens venner. Oftest kan det være rart engang imellem at være sammen med sin kæreste sammen med andre mennesker, så det ikke kun er jer to hele tiden.

• Huske på at kysse og kæle med hinanden. Kærtegn kan være med til at sætte gang i kærligheden.

• Give hinanden plads. Hvis den dalende kærlighed skyldes, at I har været for meget sammen, kan det være en god idé at prøve at give hinanden lidt plads og tid alene. På den måde kan I komme til at savne hinanden igen.

Læs også: Min veninde og jeg er forelsket i den samme

Der er ingen rigtig opskrift på, hvordan man er kærester, og derfor handler det om, at I skal finde ud af, hvordan I begge er gladest i jeres forhold.

 

Læs alle stjernernes gode råd om kærlighed i galleriet:  

Stjernernes bedste kærlighedsråd