Julen kan ikke kun smages i julekøkkenet og fornemmes i radioen, den kan virkelig også mærkes i pengepungen. Derfor har vi samlet fem "gør det selv tips", som virkelig kan betale sig.

Læs også: 12 ekstra fede julegaver

1. Gavekort
Lav et vildt flot gavekort til dine forældre med billeder af familien og så videre. I gavekortet kan du jo give dit fulde bidrag i en måned til henholdsvis at tømme og fylde vaskemaskinen, dække og tage af bordet, en støvsugning to gange om ugen eller måske babysitte dine mindre søskende.

2. Biografbilletter
Køb to biografbilletter til dine forældre og pak dem ind i en sød kuvert, som bonus kan du jo skrive, at gaven skal udløses en aften, og at du vil sørge for at passe dine mindre søskende.

3. Fotoalbum
Skab et fotoalbum og saml alle dine gode minder og giv den til en person, der virkelig betyder noget for dig. Du kan gøre det online, og det er ikke særlig dyrt. Se bare her!

Læs også: 15 tøsegaver til din ønskeseddel

4. Sy
Sy nogle lækre puder i noget sejt stof. Det er overhovedet ikke særlig svært, og du behøver i princippet heller ikke en symaskine, så længe du bare har nål og tråd. Din mormor vil elske en hjemmelavet pude fra dig!

5. Mal
Hvis du er kreativ, så kan du male dit helt eget billede til din bedste veninde. På billedet kan du male noget, som I har oplevet sammen. Du kan klistre rigtige billeder, pailletter, glimmer og perler på selve lærredet. På den måde kan du gøre det rigtig cool og personligt, og det koster næsten ikke nogle penge. I Søstrene Grene plejer de at have oplagte materialer, som er billige.

Du kan også lave en ansigtsmaske til din veninde i julegave. Find opskrifterne her: 

De nemmeste DIY-ansigtsmasker