Det sker

Gør det godt til jobsamtalen

Af Stine Kærsgaard 4. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du fundet dit drømmestudiejob, og vil du gerne gøre dit allerbedste til jobsamtalen? Så læs med her!

Juhuu! Det er en fed følelse at blive indkaldt til en samtale, hvis det bare er et job, man vildt gerne vil have.

Selv om du måske har svært ved at få armene ned, skal du stadig lige holde fokus – for du kan godt lidt sammenligne en jobsamtale med en slags eksamen. Det handler om at være knivskarp, hvis du skal være den, som bliver valgt til jobbet.

Læs også: 5 gode råd til dit første job

Klik dig igennem galleriet, og bliv klogere på, hvordan du sælger dig selv bedst muligt til jobsamtalen:

Gørdetgodttiljobsamtalen

Til at starte med er det en god idé, at du sætter dig godt ind i, hvilken arbejdsplads det er, som du søger hos, og hvilke opgaver det er, som du skal løse. På den måde virker du oprigtigt interesseret – og det er et must, hvis du skal have jobbet!
Foto: Shutterstock
Det duer ikke at sidde og ”hænge” til en jobsamtale. Hvis du vil have jobbet, skal du op på dupperne og vise, at du bare er superklar og den helt rigtige til jobbet. Sørg derfor for at være veloplagt og udhvilet før samtalen.
Foto: Shutterstock
Med mange fritidsjobs handler det om at kunne tage fat og ikke være sart eller sippet. Det er vigtigt at vise din måske kommende chef, at du kan magte alle mulige forskellige opgaver – også dem, som ikke er de mest sjove!
Foto: Shutterstock
En god måde du kan vise, at du rent faktisk vil være god til jobbet, det er ved at fortælle, hvordan du vil løse de forskellige opgaver. Hvis du kan bruge eksempler fra andre gange, du har gjort noget lignende eller har haft succes med noget, er det bare et plus!
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt, at du lytter godt efter og rent faktisk svarer på det, som du bliver spurgt om. Vær derfor opmærksom, og hold fokus.
Foto: Shutterstock
Sidst men ikke mindst sælger man altså sig selv bedst, hvis man er glad og smilende! Husk samtidig, at det er vigtigt, du er dig selv. Det handler nemlig ikke kun om, at du skal vinde jobbet, du skal også passe til jobbet – og blive glad for det – og din måske kommende chef kan kun afgøre, om du gør det, hvis du er dig selv. Held og lykke!
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste