Indretning

Genbrugsguld: Gør et kup!

Af Susie Pedersen 17. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kender du det, når man lige mangler det sidste til at peppe værelset op? Her er nogle gode råd til, hvordan du finder genbrugsguld til værelset.

Dit værelse er dit hellige rum, og du bestemmer fuldstændig selv, hvordan du vil have, det ser ud. Måske er du lidt træt af dine gamle møbler og trænger til lidt forandring.

Læs også:
10 tips til dit værelse!

Det kan være dyrt, hvis man skal købe det hele fra nyt, så derfor er det en god idé at tjekke de steder ud, hvor mange sælger deres ting videre.

Genbrugsguld:Gøretkup!

Den Blå Avis har både en hjemmeside og en app, hvor du kan lede efter netop det, du mangler. Rigtig, rigtig mange mennesker sælger deres brugte ting videre, men man kan også være heldig at finde splinternye ting, som bliver solgt, fordi de var et fejlkøb. Du kan slå din lokalitetstjeneste til, så du kun ser annoncerne tæt på dit hjem.
Trendsales er primært en platform, hvor man kan sælge og købe tøj. Men der kommer også hele tiden små hyggelige nips derind, som altså er billigere end i butikkerne. For eksempel kan du købe fine plakater eller fyrfadsstager, eller et sejt sengetæppe.
Gul og gratis minder på mange måder om Den Blå Avis. Her kan man lede efter lige netop det, man søger blandt alle annoncerne. Hvis du falder over noget, som du gerne vil købe, skal du bare oprette en bruger og aftale nærmere med sælger.
Lauritz.com er en auktionsside, hvor rigtig mange sælger møbler og andre dyre ting. Men hvis man følger lidt med, kan man altså være heldig, at der ikke er andre, der byder på netop den seng eller reol, som du er brændt varm på, og så kan det blive rigtig billigt. Du skal huske, at der kommer hammerslag og fragt oven i din pris, som du selvfølgelig skal tage højde for, hvis dine forældre ikke vil hjælpe dig med at hente varen på lageret, når du har købt den. Det kan være en god idé at oprette en bruger sammen med dine forældre, så der er helt styr på detaljerne.
Det allerbedste sted, man kan finde genbrugsguld, er på et loppemarked. Det kan være megahyggeligt at snuse rundt med en veninde og tjekke de små boder ud sammen. Lige nu er teaktræ, marmor og kobber vildt populært, og det er bare endnu sjovere at finde de seje ting, når de næsten ikke koster noget. Afsted med jer!
Når du skal style dit værelse, kan det være en rigtig god idé at tænke kreativt. Måske skal en af dine hylder bare males eller have noget sejt marmor-tapet på? Eller måske skal der rykkes lidt rundt. Små ændringer kan gøre en stor forskel. Du kan også prøve at skabe en nordisk stemning med lidt rå grene i en vase – de kræver ikke lige så meget opmærksomhed som blomster, men det gør værelset rigtig hyggeligt.

MestLæste