Det er ikke sjovt at føle sig ensom og alene. Man kan få en følelse af, at der ikke er nogen, der bekymrer sig om en og er ligeglade. Men heldigvis er du ikke den eneste, der har det sådan. Når man er teenager, er det meget almindeligt at føle sig ensom engang imellem.

Læs også: Sådan opmuntrer du en trsit veninde

Hvorfor føler man sig ensom?
Grunden til, at du pludselig kan føle dig ensom, er fordi, du ændrer dig, når du kommer i puberteten. Du begynder at tænke over flere ting, og du bekymrer dig på en anden måde, end du gjorde som barn.

Da du var lille, bekymrede du dig ikke for, om dine forældre eller venner var der, fordi du tog dem forgivet. Men når du bliver ældre, begynder du at se anderledes på de mennesker, der er omkring dig, og de begynder at se anderledes på dig.

Før var du centrum i din familie. Dine forældre beskyttede dig og passede på dig, men nu hvor du er blevet ældre, begynder de at forlange mere af dig. De bliver måske lidt strengere, og du begynder at diskutere mere med dem. Og så kan du godt få den tanke, at de ikke holder af dig på samme måde eller er ligeglade med dig.

Du vil sikkert også gerne være dig selv og have, at dine forældre ikke skal bestemme så meget over dig. Og når du prøver at adskille dig lidt fra dine forældre, så kan du godt føle, at du står lidt alene.

Læs også: Har du oplevet sorg?

Hvad kan du gøre?
Det vigtigste er, at du indser, at det er naturligt at føle sig ensom engang imellem, og at du helt sikkert ikke har nogen grund til at føle dig ensom. Hvis du føler dig meget alene og tit er ked af det, så er det vigtigt, at du får snakket med nogen om det, så du kan få hjælp til at blive glad igen. Du kan for eksempel snakke med dine forældre eller en læge.

Hvad kan du ellers gøre?

• Gøre ting, der gør dig glad som for eksempel at høre din yndlings cd, danse eller se en sjov film.

• Ringe til din veninde og sludre, så du kan blive bekræftet i, at hun holder meget af dig.

• Bruge tid sammen med dine forældre, så du igen får en følelse af tryghed.

• Tjekke hvor mange venner, du egentlig har på Facebook og huske på, at de alle sammen er nogen, der godt kan lide dig.

• Fortælle nogen om, hvordan du har det. Det kan både være din veninde, forældre, skolelære eller måske din hund, hvis du ikke har lyst til at sige det rigtigt til nogen.

Føler du dig nogle gange lidt trist? Bliv klogere på, hvad det kan skyldes her ...

Jeg er trist, hvorfor?