Det sker

Få tid til det sjove

Af Line Sølvhøj Jensen, Foto: Shutterstock 24. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan er det lige, du får tid til alt det sjove, når du både har lektier og pligter derhjemme, du bare SKAL nå?

Du kan jo ikke bare droppe lektierne og heller ikke de pligter, du skal ordne for dine forældre. Men hvordan er det så, du får tid til alt det sjove? Her får du nogle tips til, hvordan du når det hele.

• Skriv ind i din kalender, hvornår du skal lave lektier og ordne noget for dine forældre. Og så skal du selvfølgelig huske at overholde det! Når du ved, hvornår du skal lave de forskellige ting, så bliver det meget lettere for dig at planlægge, hvornår du har tid til veninderne, og du risikerer ikke at sidde med lektierne til langt ud på natten.

• Prioriter dine aftaler. Du kan jo ikke nå det hele, og så må du jo vælge ud, hvad du helst vil. Er det ikke bedre at have en supersjov aften med din veninde, end at have to aftaler, hvor du skal skynde dig fra det ene til det andet?

• Ryd op efter dig selv. Hvis du nu sætter dine ting på værelset tilbage, hver gang du har brugt dem, så slipper du for at skulle flere timer på at rydde op.

• Sig nej til alle de ting, du ikke lige kan overskue. Hvis en fra din klasse spørger dig, om kan hjælpe med lektierne, så meld klart ud, hvis du ikke har tid til det.

• Log af Facebook og sluk for din yndlings tv-serie, når du laver lektier. Det tager meget længere tid at lave lektier, når du liiige skal tjekke de nyeste billeder på Facebook og følge med i serierne.

• Hvis ikke, du har nogle planer om aftenen, så gå tidligt i seng. Du får mere energi til næste dag, når du er udhvilet og frisk, og så er det altså lettere at overskue de kedelige pligter. Måske når du endda det hele på den halve tid, når du er fuld af energi! [faktaBox]

• Spørg din veninde, om hun vil med, når du alligevel skal lufte hunden for dine forældre eller når det er din tur til at handle ind. Så kan I få sludret lidt samtidig, og du får set din veninde.

• Stå op lidt tidligere hver morgen. Måske kan du nå at få ordnet nogle af dine lektier, så du kan holde fri om aftenen?

• Stop brokkeriet! Har du tænkt på, hvor meget tid du bruger på at brokke dig over, at du skal ordne de huslige pligter for dine forældre? Hvis du går i gang med det samme, så får du altså lige en halv time ekstra til sjov og ballade, som du ellers bare havde brugt på at brokke dig.

MegetMere