Mit liv

Dine søskende er uundværlige

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Shutterstock 18. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du synes sikkert, at dine søskende kan være megairriterende. Men der er faktisk en hel masse grunde til, at de er uundværlige. Se bare her!

Du har sikkert skændtes med dine søskende rigtig mange gange, og du har sikkert også tænk, at de var de mest irriterende i hele verden. Men husker du også alle de gode ting, der er ved at have søskende?

Derfor er dine søskende uundværlige:

1. Hvis der skulle opstå problemer i familien, eller hvis I for eksempel bliver udsat for en stor sorg, så er det rart at have nogle søskende, som du kan snakke med det hele om. Og I kan også støtte hinanden i den svære tid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Søskende kan tit snakke med hinanden om noget, som man ikke kan snakke med andre om. Selvfølgelig har du dine veninder, men hvad nu, hvis du bliver uvenner med dem? Så kan du måske finde gode råd hos dine søskende.

3. Hvis I ligner hinanden meget, så kan jeres søskendeforhold måske udvikle sig til et supergodt venskab. I kan jo shoppe sammen, tage i biffen og alt muligt andet, som man også kan lave med sine venner.

4. Dine søskende er der altid. Det er ikke ligesom et venskab, hvor I kan risikere at blive uvenner og miste kontakten. Selvfølgelig kan søskende blive uvenner, men I er jo i familie, så I vil sikkert ikke miste hinanden.

5. Hvis du har en søster, så kan I måske låne tøj, makeup og så videre af hinanden. På den måde kan I måske spare nogle penge, fordi I kan låne af hinanden.

6. Du kan sikkert finde opbakning hos dine søskende, hvis du synes, dine forældre er urimelige. Hvis dine søskende er ældre end dig, så har de sikkert stået i situationen før, og ved måske, hvordan dine forældre skal overtales.

7. Når I skal til kedelige familiefester, så er det rart at have nogen på nogenlunde samme alder, som du kan snakke med.

8. Det er måske ikke altid, at dine veninder forstår dig, men dig og dine søskende minder sikkert meget om hinanden, fordi I har fået samme opdragelse. Så den forståelse, du måske ikke kan finde hos veninderne, kan du måske finde hos dine søskende.

9. Du kan spejle dig i dine søskende - især hvis det er en søster, du har. Søstre ligner hinanden på mange måder, så du kan sikkert finde svar på mange ting i din søster.

10. Du kan føle dig tryg ved dine søskende, for selv om I skændes og kan være uvenner, så har I jo et helt særligt bånd, der gør, at I vil stå sammen, når det virkelig gælder.

MestLæste