Kender du dét - du vil gerne planlægge den perfekte aften med veninderne, og så står du i supermarkedet og har glemt halvdelen af, hvad du skal bruge? Bare rolig, vi giver dig her et forslag til, hvad I kan lave hele aftenen og en indkøbsliste med alt, hvad I får brug for. Det eneste du skal finde ud af er, hvor og hvornår det skal holdes, og hvem der skal inviteres…

Når dine veninder kommer
Veninderne er inviteret til aftensmad, men hvorfor ikke overraske dem med en velkomstdrink, når de kommer, og I venter på de andre? Server for eksempel hyldeblomstsaft i champagneglas med et jordbær i - eller en tynd skive appelsin på kanten af glasset.

Det skal du bruge:
Hyldeblomstsaft
Vand, gerne danskvand
Jordbær eller appelsiner
Champagneglas

Når I skal spise
Til aftensmad kan du servere minipizzaer, så alle får deres yndlingspizza og helt selv kan vælge, hvilket fyld de vil have på. Lav pizzadejen i forvejen, så den er helt klar til brug, når dine veninder kommer. I mens pizzaerne er i ovnen, kan I dække bordet fint - eventuelt med bordkort, fint foldede servietter og stearinlys.

Det skal du bruge:
Bordpynt:
Servietter, bordkort, sugerør, stearinlys og måske nogle blomster?

Pizzadej:
15 gram gær
2 spsk varmt vand
4 dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk mælk

Fyld:
Skinke, peperoni, tun, kylling, majs, champignon, peberfrugt, ananas og alt, hvad du ellers kan lide på pizzaer.
Tomatsauce, oregano og revet ost.

Aftenguf
Når I har spist op, skal I gøre klar til at hygge resten af aftenen. Du skal beslutte, om I skal være sunde, eller om I skal bage kage. Du kan også vælge et kompromis og købe ind til chokoladefondue, hvor man dypper frugt og skumfidusser i smeltet chokolade - så styrer man selv, hvor sundt det skal være! Prøv for eksempel et stykke pære dyppet i hvid chokolade og hakkede hasselnødder - mums!

Det skal I bruge til chokoladefondue:
En masse frugt, for eksempel æble, pære, banan, kiwi, jordbær, fersken og appelsin. I kan også bruge resten af ananassen, som I ikke fik brugt til pizzaerne.
Skumfiduser
Ca. 40 gram chokolade per person
100 gram hakkede nødder (for eksempel hasselnødder)

Læs også: Gode grunde til at elske chokolade

Når I forbereder snacksene kan I dele jer op, sådan at nogle af jer sidder med en masse Vi Unge-blade, i mens de andre skærer frugt eller bager kager. Og så kan I ellers bare gå amok med pinlige historier og tests, som I skiftes til at læse højt. Så går det meget hurtigere med alle de kedelige ting (især opvasken!)

Det skal I bruge:
Masser af gamle Vi Unge blade.

Tip!
Hvis I allerede har taget alle de test, der er i bladene, kan I tjekke vores tests her på viunge.dk

Aftenhygge
Når I har fået styr på det hele, skal I vælge, om I vil slappe af med en rigtig god tøsefilm, eller om I hellere vil lave noget andet. I kan for eksempel spille et spil, lege gæt og grimasser eller noget helt tredje. Måske trænger I til at blive rigtig forkælet, og så kan I lave hjemmespa og lægge ansigtsmasker! Hvis du mangler mere inspiration, så tjek de to artikler Ideer til sjov venindehygge og 15 ideer til en venindedag. Så burde I i hvert fald ikke komme til at kede jer.

Det skal I bruge:
Gode film (eller tv-serier) - få dine veninder til at tage et par film med, så er der helt sikkert noget, I kan blive enige om. Hvis I er heldige, går der også en god film i fjerneren…

Og så gælder det bare om at have en rigtig hyggelig aften. Rigtig god fornøjelse!

Læs herunder, hvis du er nervøs for, du ikke har venner nok!

Har jeg veninder nok?