Mærkedage man skal kende
Det sker

De her mærkedage SKAL du kende

Af Louise Haack 7. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvornår er det krammedag, Nutella dag og venskabsdag? Lær de sødeste, sjoveste og skøreste mærkedage at kende her!

Der er nogle dage på et år, som bare er helt specielle. For eksempel er der en dag, hvor det er helt okay at spise Nutella til morgen-, middags- og aftensmad, en dag hvor man skal gøre noget sødt for sin mor eller far, og en dag som er dedikeret til menneskets bedste ven: hunden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er måske lidt skørt, men mærkedage er altså ret sjove, hvis man gør noget ud af dem. For eksempel kan man sagtens bage en kæmpe stak pandekager til hele klassen, når det er pandekagens dag. Det bliver de jo SÅ glade for.

Læs også: Alt du skal vide om Halloween

Vi har samlet den ultimative liste over de mærkedage, du bare SKAL kende her. Og der er altså også nogle overraskende dage indimellem. Vidste du for eksempel, at der er en international tv-dag? Eller en international pigedag, hvor man hylder piger over hele verden?

Læs om dem og alle de andre sjove, skøre og traditionelle mærkedage lige her:

DehermærkedageSKALdukende

21. januar: International krammedagDet betyder, at du har en god undskyldning for at give dit crush et stort kram, når du ser ham!
5. februar: International Nutella dagJep, en hel dag dedikeret til vores yndlingssmørepålæg. Mums!14. februar: Valentins DagHyg dig med din kæreste, eller saml alle veninderne til filmaften med de bedste kærlighedsfilm.26. februar (2017): FastelavnDet er forskelligt fra år til år, hvornår det er fastelavn, men til næste år er det denne dag!28. februar (2017): PandekagedagenHvert år er det pandekagedag den første tirsdag efter fastelavn. Skal din være med syltetøj, sukker eller is? Yum!
8. marts: Kvindernes internationale kampdagDagen sætter hvert år fokus på kvinders stilling i verden, og det jo ret sejt!
23. april (2017): ØkodagDe økologiske landmænd i Danmark sætter hvert år malkekøerne på græs i april, og det er altså supersjovt at se dem komme ud på marken.
4. maj: Star Wars dagFans af Star Wars fejrer hvert år denne dag. Det blev den dato på grund af det kendte citat: May the force be with you. ”Force” lyder lidt som ”fourth” på engelsk, som jo betyder den fjerde. 13. maj: Mors dagHyld din mor, selv om hun nogle gange kan være lidt irriterende. Hun gør jo også så mange gode ting for dig, så hun fortjener en blomst og noget chokolade
1. juni: Mælkens dagDer er fokus på mælk, som er vigtigt for vores knogler, i hele verden på den her dag.4. juni: Hundens dagFaktisk er det Hundens dag hele to gange om året. Både den 4. juni og den 11. september.5. juni: Fars dagNu er det din fars tur til at blive hyldet for alle de ting, han hjælper dig med. Blomster og chokolade eller en god parfume bliver han sikkert glad for.
16. juli (2017): International is dagI dag må du spise alle de is, du vil, for det er jo International is dag! Datoen varierer fra år til år, men det er altid den tredje søndag i juli. 30. juli: International venskabsdagSend en sød sms til din BFF, for på denne her dag hylder man venskaber i hele verden.
12. august: International ungdomsdagJep, denne her dag er det de unge, der er i fokus og som bliver hyldet for alle de ting, de bidrager med i hele verden.
8. september: International læsedagMåske markerer din skole denne her dag, for eksempel ved at I skal læse bøger hele dagen, for i dag er det international læsedag.25. september: Efterskolernes dagRigtig mange efterskoler i hele landet holder åbent hus den her dag, så der kan man besøge dem for at finde ud af, hvilken efterskole man gerne vil på.
11. oktober: International pigedagDenne dag bruges på at hylde, inspirere og fortælle piger i hele verden, at de er seje, og at de kan opnå alt det, de drømmer om. Yay!15. oktober: Den store bagedagSkal du mon bage boller, kage eller noget helt tredje i dag?27. oktober: International bamsedagHele verden fejrer de bløde bamser denne her dag. De er jo også bare SÅ søde og dejlige.31. oktober: HalloweenDenne her dag er alt lidt uhyggeligt, for det er Halloween, og man må gerne klæde sig ud som spøgelse for at forskrække sin lillebror eller søster.
21. november: International tv-dagMan har fejret fjernsynet på denne dag siden 1996, og den bedste måde at gøre det på, må da være med et seriemaraton. Juhu!
1. december: International AIDS dagDagen bliver brugt på at støtte kampen mod sygdommen AIDS og udbrede information om sygdommen.

Læs mere om