Læs også: Drengepanel: Gider drenge at chatte?

Cam med en, du kender
Du kan hurtigt blive overrasket (på den dårlige måde), hvis du webcammer på et forum med tilfældige mennesker. Du aner ikke, hvem den anden person er, og derfor kan du let få overskredet dine grænser. Vælg i stedet at camme med en, du kender. Det kan for eksempel være via Facetime, Skype eller Messenger. Når der er en ven i den anden ende, kan du bedre forberede dig på, hvad der skal ske, og det vil gøre dig mere tryg.
Husk! Det er ikke altid, folk på nettet er dem, de giver sig ud for at være. Måske er Sofus på 14 år i virkeligheden Poul på 54 år.

Læs også: Test: Hvilken onlinetype er du?

Lad dig ikke presse
Du må aldrig camme med nogen, fordi du bliver tvunget til det. Gør det kun, hvis du har lyst til det og stoler på den anden person. Hvis du cammer med en, du ikke kender, er det vigtigt, at du ikke fortæller nogle personlige oplysninger om dig selv. Giv aldrig dit mobilnummer eller din adresse ud. Derudover er det rigtig vigtigt, at du aldrig gør noget foran kameraet, som du ikke har lyst til. Personen på den anden side kan tage screenshots, filme alt, hvad der foregår og bagefter dele det på nettet.

cam, webcam, drenge, chat, råd, tips

Læs også: Mobning på nettet og mobilen

Tænk dig godt om
Du kan måske blive grebet af stemningen, hvis du chatter med en sød dreng, men pas på med at gøre noget, du vil fortryde senere. Det føles måske meget trygt, når I sidder og chatter ved hver sit kamera, men hvis han gemmer videoklip og billeder, eksisterer disse ting for altid og kan ende i de forkerte hænder. Gør ikke noget, som du ikke vil gøre foran dine bedsteforældre, hele din skole og din fremtidige chef!

Læs også: Pinlig snak over Skype

Du kan altid stoppe
Hvis du oplever noget, der er ubehageligt eller føler, din grænse er blevet overskredet, skal du huske, at du altid kan lukke ned med det samme. Det bør du for eksempel gøre, hvis du får tilbudt penge eller bliver stillet nogle seksuelle spørgsmål.
Hvis du får et problem, er det vigtigt, du får talt om det med en voksen, du stoler på.
Du kan også få gode råd og vejledning på sikkerchat.dk

Cammer du med drenge?