Mit liv

Bliver du mobbet?

Af Line Sølvhøj Jensen 27. april 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
De fleste har prøvet at blive mobbet. Man kan blive mobbet med alt, men tit er det fordi, man ikke er som de andre. Er du blevet mobbet, er det vigtigt at huske, at det ikke er dig, der er noget galt med, men dem der mobber!

Hvad er mobning?
Mobning er, når nogen bliver holdt udenfor, når der bliver sladret om dem, gjort nar af dem, de bliver slået, kaldt øgenavne osv.

Der kan være mange grunde til, at man bliver mobbet. Nogle gange er det fordi, der er noget, man er dårlig til, at man har briller eller bøjle på tænderne. Det kan også være fordi, ens søskende bliver mobbet, at ens forældre er skilt eller fordi man er rigtig god til noget, og så bliver de andre misundelige. Det er rigtigt ondt at mobbe, især fordi det tit skyldes noget, man ikke kan gøre for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem mobber?
Det kan være svært at forstå, hvorfor nogle mobber andre. Det er nemlig rigtig ondt at mobbe, og den, der bliver mobbet, bliver rigtig ked af det. Dem, som mobber andre, er som regel dem, der selv har det dårligt, og det lader de gå ud over andre. Det er deres måde at hævne sig over, at de selv har det dårligt. Derfor skal man huske, at det er den, der mobber, der er noget galt med, ikke den, der bliver mobbet!
[faktaBox]
Hvis du bliver mobbet…
Lige meget, hvordan du bliver mobbet, så er det vigtigt, at det bliver stoppet. Hvis det bliver ved, kan du nemlig risikere, at det påvirker dig resten af dit liv. Hvis du for eksempel er blevet mobbet med dit udseende, så kan du ende med at få et rigtig dårligt selvværd - også når du bliver voksen. Hvis du er blevet mobbet med noget, du har svært ved for eksempel at læse, så kan du risikere at få svært ved at tro på dig selv fremover, for eksempel når du skal søge et job.

Det er vigtigt, at du får snakket med nogen om det, hvis du bliver mobbet. Mange går med det inde i sig selv og vil ikke sige det, fordi det er pinligt. Men hvis du bare finder dig i at blive mobbet, så er der stor risiko for, at det følger dig resten af livet. Og hvis ikke, mobningen bliver stoppet, så risikerer du at miste lysten til at gå i skole og lave noget med vennerne i din fritid. Du kan føle dig meget ensom og anderledes, og du kan få et rigtig dårligt selvværd.

Læs mere om

MestLæste