Ønsker du, at din krop er perfekt, og at du ligner en fotomodel? Men er du i stedet så utilfreds med din krop, at du er flov over den? Læs her hvordan du kan få et bedre forhold til din krop.

Læs også: Sådan lærer du at elske din krop

1. Lad være med at sammenligne dig selv med andre, for du vil alligevel aldrig komme til at ligne Kate Moss. Der er altid nogle, der er smukkere end dig, men aldrig nogen, der er dig. Skønhed er en blanding af kropstype og udstråling - og det sidste er det vigtigste. Der findes masser af »smukke« mennesker uden udstråling, og masser af »almindelige« mennesker, der har en fantastisk og varm udstråling.

2. Læg mærke til dine tanker - hvorfor tænker du det, du tænker lige nu? Vend tanken til noget positivt.

3. Stil dig foran spejlet hver dag, og find så tre ting ved dit udseende, som du kan lide.

Læs også: Er min krop unormal?

4. Tænk på, at du har en krop, der fungerer. Hvad betyder det så, at du er lidt for tyk, din næse er lidt skæv og så videre? Det er lettere at være taknemmelig for en velfungerende krop, når man ved, at der er mange, der har en krop, der ikke fungerer. Måske er det en pige, der har brækket et ben, er syg eller har andre alvorlige problemer med sin krop.

5. Når du er taknemmelig for din krop, fylder du den ikke med massevis af chokolade og vingummi. Når du er er glad for din krop, fortjener den det bedste, og du vil derfor fylde noget andet og mere nærende i den.

6. Når du taler positivt til dig selv, og er tilfreds med dig selv, får du også lettere overskud til at gøre noget ved din situation. Hvis du gerne vil tabe dig, får du mere lyst til at dyrke motion.

7. Brug tid hver dag på at finde egenskaber ved dig selv, som du er stolt af. Måske er du glad for, at du er udadvendt eller god til at lytte.

Læs også: Derfor SKAl du huske at drikke vand

8. Løft dit energiniveau med dejlig musik og tøj, der får dig til at føle dig feminin og smart. Begynd for eksempel med at gå i kjoler, hvis du kun er vant til bukser.

9. Snak med dine veninder om, hvordan du har det med dig selv - vær ærlig, så vil du opdage, at de også har det på samme måde.

10. Sig nej til de ting, du ikke har lyst til. Er dit energiniveau lavt? Eller føler du dig trist? Så sig fra, og pas på dig selv. Husk, at du er den vigtigste person i dit liv. Når du holder af dig selv, vil dine komplekser forsvinde, og du vil blive meget gladere og få større udstråling.

Find apps til din krop her:

Apps til din krop

Har du hørt Vi Unges podcast? Hør denne episode af Brevkassen og bliv klogere på din egen krop!