Mit liv

Bliv klogere på dine styrker og svagheder

Af Stine Kærsgaard 23. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er mange gode grunde til at gøre sig nogle tanker om sine styrker og svagheder. Find ud af, hvorfor selvindsigt er supergodt, og hvordan du kan blive klogere på dig selv.

Når man ved, hvad man er god til, og hvad man sagtens kunne blive bedre til, bliver det også nemmere at træffe de rigtige beslutninger. Jo bedre du kender dig selv, jo bedre en ven og kæreste bliver du. Derudover får du også lettere ved at forbedre dig og ændre på ting.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Passer du godt på dig selv?

Kort sagt kan selvindsigt gøre, at du bliver gladere, og det er da ikke helt tosset! Men husk så også lige, at ALLE mennesker har svagheder, og at det slet, slet ikke er en dårlig ting. Faktisk er det bare en styrke, hvis man selv kan se det ♥

Blivklogeredinestyrkerogsvagheder

Har du også prøvet at sidde og måbe, fordi du er bliver spurgt, hvad du er allerbedst til? Du ved garanteret godt, at du er sej til noget, men nogle gange er det bare virkelig svært selv at sætte ord på det. For at få overblik over dine styrker og svagheder, er det en god idé at lave en liste, hvor du skriver ting ned. Spørg dig selv, hvad du oftest får komplimenter for eller lykkes med, og hvad du nogle gange bøvler med og så videre.
Foto: Shutterstock
Din familie er nok blandt dem, som kender dig allerbedst. Derfor er det en god idé at spørge dem, hvad de synes, du er rigtig god til. Glæd dig over den ros, de giver dig for dine styrker og accepter deres vurdering af dine svagheder. Måske er du ikke enig, men lyt alligevel, og tænk over deres ord. Hvis du ikke kan tage imod kritik, er der ingen grund til at spørge dem.
Foto: Shutterstock
Ligesom dine forældre kender dig rigtig godt, har din veninde med garanti også ret godt styr på, hvad du er rigtig god til, og hvad der ikke er din stærke side. En god måde at få mere selvindsigt på er derfor at tage en snak med hende omkring, hvad hun tænker om dine styrker om svagheder. Og her gælder samme princip, som med dine forældre: Beder du hende om at kommentere på dine svagheder, må du også acceptere hendes svar.
Foto: Shutterstock
Hvis du ikke rigtig har lyst til at høre alle andres meninger, så start hos dig selv. Tænk over de gange, hvor du har gennemført noget eller haft en succesoplevelse. Hvis du tvinger dig selv til at tænke over bestemte situationer, vil du med sikkerhed blive mere bevidst.
Foto: Shutterstock
Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad der er dine styrker og svaghede i skolen, så er det en rigtig god idé at snakke med din lærer. Han eller hun vil kunne bekræfte dig i, hvad du er supergod til, men også kunne hjælpe dig med nogle udviklingsområder. Hvis du samtidig beder om råd til, hvad du kan gøre for at rykke dig i den rigtige retning, vil din lærer helt sikkert blive ret imponeret.
Foto: Shutterstock
INGEN mennesker er gode til alt, men alle er gode til noget. Sagt med andre ord: Alle mennesker har svagheder! Pointen er bare, at det er ret sejt, hvis man er klar over det og har lyst til at arbejde med det.
Foto: Shutterstock

MestLæste