Hvor nogle mennesker slet ikke fungerer uden morgenmad, har andre absolut ingen appetit, lige når de vågner. Du har nok flere gange hørt, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, men sandheden er faktisk, at alle måltider er lige vigtige – det vigtigste er, at du spiser regelmæssigt, så din krop får den energi, som den har brug for.

Læs også: Test: Hvor sund er din morgenmad?

Forskning har desuden vist, at nogle har lettere ved at koncentrere sig, hvis de har spist morgenmad (og hey, hvem vil ikke gerne være ekstra skarp i skolen.)

Anden forskning peger på, at morgenmåltidet er med til at give os en bedre appetitregulering. Det betyder, at vi ikke har et lige så stort behov for at ty til slik og andre søde sager i løbet af eftermiddagen, når vi får energi fra morgenstunden af.

Læs også: Lav den perfekte tøse-brunch

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvad vi putter i munden. Indholdet af morgenmaden kan nemlig være afgørende for, hvordan vi har det resten af dagen. Spiser vi for eksempel noget, som er fyldt med sukker, kan vi godt komme til at blive lidt trætte senere på dagen.

Klik dig gennem galleriet og se, hvad du med fordel kan spise til morgenmad:

Alt du skal vide om morgenmad