Din veninde er helt sikkert et af de vigtigste mennesker i dit liv. Derfor er det bare megavigtigt, at du gør dit allerbedste for ikke at såre hende.

Her er 7 ting, du aldrig må gøre mod din veninde:

Sprede rygter
Det er et kæmpe no-go at sprede rygter om ens veninde. Hvordan ville du have det, hvis hun gjorde det mod dig? Hvis du er sur på din veninde, så tag en snak med hende om det eller afreager lidt ved at skrive i din dagbog.

Kysse med hendes kæreste
Er du vild med din venindes kæreste? Så bliver du simpelthen nødt til at slå forelskelsen ud af hovedet. Din venindes kæreste er fuldstændig off limits.

Læs også: Hvad er en god veninde?

Stjæle fra hende
Din veninde skal kunne stole 100 procent på dig, og du bryder virkelig hendes tillid, hvis du stjæler ting fra hendes taske eller værelse. Hvis du føler, at du har en trang til at stjæle, som du ikke kan kontrollere, så snak med en voksen eller kontakt Børnetelefonen.

Udnytte hende
Du skal elske at være sammen med din veninde, fordi hun er en vidunderlig person – IKKE fordi hun har nogle andre cool venner, en masse lommepenge eller en kæmpe skosamling, som du låner af. Hvis du er veninde med hende af en udspekuleret årsag, er det nok bare ikke meningen, at I to skal være venner.

Læse hendes dagbog
En dagbog er et fristed, hvor man kan skrive at muligt uden at blive konfronteret med det senere. Hvis du skriver dagbog, har du helt sikkert prøvet at skrive noget lidt surt om en, du holder af, hvis du havde en lidt dårlig dag. Det betyder jo ikke, at det er noget, du altid mener. Derfor skal du heller ikke læse din venindes dagbog.

Læs også: Hjælp! Min veninde har ændret sig

Fortælle hendes hemmeligheder videre
Hvis din veninde har fortalt dig en hemmelighed, er det meget vigtigt, at du holder på den. Det allerdejligste ved at være gode veninder er jo, at man kan fortælle hinanden alt – OGSÅ de ting, man ikke vil have, at nogen andre skal vide.

Tage hende for givet
Et venskab varer ikke for evigt, hvis man ikke gør noget for at holde det ved lige. Der kan sagtens være perioder, hvor I har travlt og måske ikke ser hinanden så tit, men sørg lige for, at hun alligevel ved, hvor meget, hun betyder for dig. En lille sød snap eller en godnat-besked vil helt sikkert gøre hende glad!

I galleriet kan du se syv tegn på, at din veninde er vild med dig:

7 tegn på at din veninde er sur på dig