Pige har fritidsjob
Identitet

7 ting, der skaffer dig det fede fritidsjob

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 3. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er det i år, du skal have det fritidsjob, du går og drømmer om? Med de her tips og tricks bliver du fuldstændig klar til at søge drømmejobbet.

Det er megadejligt at have et fritidsjob. Du tjener dine egne penge, får søde kollegaer og en masse erfaring, som er med til at udvikle din personlighed og dine evner. Meeen… Fritidsjobs hænger desværre ikke på træerne, og mange gange søger man desværre forgæves.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Heldigvis er det ret let at oppe sine chancer for at få et fedt fritidsjob – uanset om det er i en tøjbutik, et supermarked, på et advokatkontor eller noget helt fjerde.

Test dig selv: Hvilket fritidsjob skal du have?

Læs de her syv tips, inden du går i gang med at søge, så du har helt tjek på, hvordan du imponerer en arbejdsplads med både din ansøgning, dit CV (som er en oversigt over din skolegang, tidligere jobs og særlige evner) og din jobsamtale.

Læs også: Det bliver du spurgt om til jobsamtalen

Husk, at du ikke må lade dig slå ud, hvis du får afslag, når du søger et job. Der er tit mange om buddet, og bare fordi du ikke fik det denne gang, betyder det jo ikke, at du ikke har en chance næste gang.

God jobjagt!

Læs de syv tips i galleriet:

7ting,derskafferdigdetfedefritidsjob

Det er aldrig en dum idé at kende mennesker, når man er på jobjagt. Snak med dine venner, der har fritidsjob. Måske hører du gennem dem, at der er rigtig travlt på deres arbejde, og at de godt kunne bruge flere hjælpende hænder. Og så er det jo bare med at få afleveret en ansøgning hos chefen!
Det er en rigtig dum idé at skrive en generel ansøgning, lave ti kopier af den og aflevere den hos alle de steder, du er interesseret i at arbejde. Det er nemlig rigtig tydeligt for en arbejdsgiver, hvis en ansøgning er helt generel, og så giver det jo det indtryk, at du ikke har gidet bruge tid på at skrive en målrettet ansøgning til netop deres virksomhed. Og hvorfor skulle de så gide bruge tid på en jobsamtale med dig? Skriv i stedet en ansøgning, der tager udgangspunkt i det sted, du gerne vil arbejde.
En sjusket ansøgning med mange fejl ser bare ikke særlig professionel ud, så det er en rigtig god idé at få en til at læse din ansøgning og dit CV igennem, så du slipper for stave- og slåfejl.
Det er aldrig en dårlig idé at møde personligt op og aflevere en ansøgning og et CV hos en virksomhed, du er interesseret i at arbejde hos. Det viser, at du er handlekraftig og har ben i næsen. Det kan arbejdsgivere godt lide!
Det giver altid et rigtig godt indtryk til en jobsamtale, hvis du ved noget om det sted, hvor du søger job. Derfor er det en rigtig god idé at researche virksomheden og dens produkter, inden du skal til samtale. Jo mere du ved om stedet, jo nemmere får du ved at stille de gode spørgsmål, der imponerer din (måske) kommende chef.
Hvis du kommer til jobsamtale, er det en supergod idé at stille spørgsmål. Det viser, at du er nysgerrig og interesseret i arbejdspladsen. Drop dog spørgsmålene om løn og fridage i første omgang, og spørg i stedet ind til virksomhedens fremtidsplaner, strategier eller største udfordringer.
Det er utroligt så stor en forskel et smil kan gøre. Det er helt normalt at være nervøs til en jobsamtale, men så længe du smiler og er åben og høflig, skal du nok få efterladt et rigtig godt indtryk.

Læs mere om

MestLæste