Vi tester: Telefonen, der fuldender dit Y2K-look!
Du husker det nok ikke, men i de spæde 00’ere var klaptelefonen noget af det mest trendy, man overhovedet kunne få fingrene i. (Ja, seriøst!). Det var en smuk æra, som nu endelig lader til at være på vej tilbage. Med på den mission er Samsung med deres "Galaxy Z Flip 3", som vi har fået lov at teste.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bortset fra klaptelefons-referencen er der dog ikke noget at tage fejl af: Med sin foldbare skærm og kompakte design virker Flip 3 som noget helt banebrydende og nyt. Læs med!
Wauw, kan den bøje?
Det plejer at være et ret dårligt tegn, hvis ens telefonskærm lige pludselig folder. Ja, faktisk vil det for det meste nok betyde, at du skal have fat i en ny telefon. Sådan er det bare ikke med Flip 3 og dens skærm, der seriøst er lavet til at blive foldet sammen. Måske er vi nemme at imponere, men da vi så det ske allerførste gang, var vi fuldstændig ”mesmerized”. Det er altså sejt, og så er det også bare virkelig smart.
Eneste minus, vi overhovedet kan komme i tanke om ved den feature, er, at der måske er en lille udfordring med ”folden” – altså der i midten, hvor skærmen bøjer. Når man bevæger sin finger hen over, kan man mærke en lille bue, og fra visse vinkler – fx når man tager billeder – kan man også se den mørke linje løbe hen over skærmen. Vurdér selv, hvor stort et minus det er – det har ikke generet os.
Foruden den store skærm har Flip 3 faktisk også en lille ”udvendig” skærm, som du kan bruge, når telefonen er foldet sammen. Herigennem kan du fx både skifte nummer på Spotify, tjekke de nyeste notifikationer, og se, hvad klokken er. Stort plus i bogen.
Selfies og vlogs har aldrig været nemmere
Nå, men … den foldbare skærm er ikke bare ”fun and games”, den tjener også det væsentlige formål, at det aldrig – som i ALDRIG – har været nemmere at tage selfies eller at optage videoer af sig selv.
Du kender sikkert scenariet med din nuværende telefon, hvor du forsøger at få den til at balancere op ad din drikkedunk, mens du filmer og inderligt håber på, at din telefon ikke vælter og ødelægger dit mesterværk. Men med Flip 3 er det scenarie altså en saga blot: Du kan nemlig folde skærmen i en 90 graders vinkel, så den ligesom agerer kamera og tripod på samme tid.
Telefonen er udstyret med to kameraer, men hvordan er de så? Helt kort fortalt: De er gode. Ikke "out of this world"-imponerende, men helt klart godkendte til *Chef's kiss* videoer på TikTok. Men hvis du er en af dem, der vælger telefon ud fra kameraet og kvaliteten af dets billeder, så skal du nok lede videre …
I feel so safe
Det her er bestemt ikke en opfordring til at tyre din telefon spontant ned i gulvet, men det sker jo desværre for de fleste af os, at vi en gang imellem taber ting på jorden – også vores telefoner. Hvis det også er sket for dig, ved du godt, hvad automatreaktionen er: Ens krop fyldes med frygt, som først forløses, når man samler telefonen op og kan konstatere, at skærmen heldigvis IKKE er flækket (hvis du altså er så heldig).
Måske er det en falsk form for tryghed, men den frygt lever ikke på samme måde med Flip 3, fordi skærmen er sikkert klappet sammen og dermed beskyttet mod diverse knubs og utilsigtede tab. Meget, meget dejligt!
Hvis du, ligesom os, også har en dårlig vane med at lægge dig til at sove med din telefon som sidekammerat, er der flere gode nyheder: Det egner Flip 3 sig også ret godt til. Og igen: Det her er ikke en anbefaling til at sove oven på din telefon, men hvis det alligevel sker, er vores erfaring, at den godt kan holde til det.
Takeaway: Flip 3 virker meget robust og modstandsdygtig - uden på nogen måde at være kluntet. Hvis du derimod har tendens til at klunte og kaste (utilsigtet) lidt med dine ting, er telefonen en gamechanger.
Plusser og minusser
+ Telefonen har seriøst god lyd. Tænd for musikken, skru op, og nyd, at det ikke er skingert og skrattende, og at det nærmest er, som om du altid har en højttaler med dig.
+ Flip3 er vandtæt – ja, sgu!
+ Man har lyst til diskret at hive telefonen frem og flashe den lidt for alle, der kaster et blik i ens retning …
- Telefonen har det med at vibrere i tide og utide, og sommetider dobbeltvibrerer den uden umiddelbar grund. (Lidt mærkeligt?) I det hele taget kan det være lidt svært at danne overblik over nye notifikationer …
- Prisen! Telefonen koster fra 8199 kroner og op, og selv om det er lidt billigere end den nyeste iPhone, er det altså stadig en ordentlig sjat penge. Så enten må du i gang med at spare op, eller også kan du krydse fingre for, at du snart skal konfirmeres eller tilsvarende …
Men det er jo ikke …
Egentlig synes vi, at det er mest fair at teste Flip 3 på sine egne præmisser, men det er svært, når Danmark er en iPhone-nation, og du sikkert selv sidder og læser den her test på et Apple-produkt.
Så selv om vi ikke elsker det, må vi stille os selv spørgsmålet: Kan Samsungs Galaxy Z Flip 3 hamle op med en iPhone? Her er svaret: Stort, rungende ja! Flip-telefonen kan alt det, din iPhone også kan – og sikkert lidt mere til (ja, den kan jo for eksempel foldes sammen …) Indrømmet, det tager lige en uges tid at vænne sig til Android-styresystemet, og at funktionerne ser lidt anderledes ud (og sidder nye steder), men så snart den indkøringssfase er overstået, savner man ikke rigtigt sin gamle Apple-telefon længere. We said it.