Kultur

Se listen: Her er de 10 mest populære hunderacer

Af Tanja Hartmann 18. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
De nuttede firbenede væsner, der kaldes for menneskets bedste ven, er mere populære end nogensinde før. Under corona er interessen for hunde steget, og her er det nogle helt bestemte racer, der hitter.

Mange har for tiden haft glæden af en familieforøgelse med et nyt pelsede medlem. Den firbenede ven kan helt klart gøre tiden mere underholdende under pandemien. Her er der især en bestemt type hund, der har fået en helt særlig plads i danskernes hjerter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dansk Kennel Klub har lavet en top 10 over de mest populære hunderacer i dag. Det viser sig, at det er de små pelsede hunde, som danskerne elsker. Det er blandt andet racer som Bichon Havanais, Bomuldshund og Cavalier King Charles Spaniel.

Vi giver dig et overblik over de mest populære hunderacer her:

1. Labrador Retriever

Labrador Retriever har altid været en populær og familievenlig hund, og i år er ingen undtagelse, da den endnu en gang indtager førstepladsen.

Du kan se den søde hund her:

2. Schæferhund

En Schæferhund er en loyal og god beskytter, som for mange kan give en tryghed i hverdagen. Derfor får den en andenplads.

Du kan se den seje hund her:

3. Golden Retriever

På tredjepladsen kommer den ikoniske Golden Retriever, der er en selskabshund med et roligt og venligt sind. Det er en hund, som man altid kan stole på!

Se den venlige hund her:

Læs også: Test: Hviklen kendis-hund passer til dig?

4. Bichon Havanais

På fjerdepladsen kommer den populære pelshund Bichon Havanais. Det er en lille og livlig selskabshund med fart på. Og så er den mega cute!

Se den søde hund i Instagram-postet her:

5. Staffordshire Bullterrier

Staffordshire Bulterrier indtager en femteplads. Hunden er kendt for at være en kærlig race, der elsker sin familie meget højt.

Du kan se den kærlige hund her:

6. Bomuldshund

På sjettepladsen kommer endnu en pelshund, nemlig den såkaldte Bomuldshund. Den har den blødeste pels, og så er den allergivenlig!

Du kan se den pelsede hund her:

Læs også: Du gætter aldrig, hvad hunde drømmer om

7. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel kommer på en syvendeplads. Det er en livlig og venlig selskabshund, og så er den lærenem. Så hvis du ønsker en hund, der skal kunne en masse tricks, så er det den rette race.

Se den kloge hund her:

8. Ruhåret Hønsehund

På en ottendeplads kommer en Ruhåret Hønsehund. Det er en hund, der ofte bruges til jagt, da den er stærk og selvsikker.

Du kan se den her:

9. Engelsk Cocker Spaniel

Den lille hund med de lange hængeøre kommer på en niendeplads. Den er kendt for at have en stor livsglæde og energi, og så ser man den altid med en logrende hale.

Se hunden i dette Instagram-post:

10. Border Collie

Border Collien indtager en tiendeplads. Den er kendt for at være en af de mest intelligente racer. Derfor bruges den ofte som hyrdehund, da den kan styre en hel flok får blot med dens intense blik.

Se den såkaldte hyrdehund her:

Læs mere om

MestLæste