Samfund

Har du fået delt intime billeder på internettet? Ny tjeneste skal hjælpe børn og unge med at stoppe spredningen

Af Silje Qvist 3. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
Med ny platform kan børn og unge fjerne intime billeder og videoer på internettet.

Internettet kan virke stort og endeløst. Derfor kan det også virke skræmmende, hvis et intimt billede skulle blive delt af dig. Hvordan fjerner man de intime billeder?

Nu er der en løsning på problemet.

Et samarbejde mellem Meta og NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) har skabt platformen Take It Down, der har til formål at gøre det nemmere at stoppe spredningen af intime billeder af personer på under 18 år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

NCMEC er en global organisation, der arbejder for at redde, beskytte og styrke børns rettigheder.

Platformen kan bruges af unge under 18 år, deres forældre, andre betroede voksne eller voksne, der er bekymrede for spredningen af intime billeder og videoer taget af dem, da de selv var under 18 år.

Skal du have fjernet intime billeder gennem platformen, så går du ind på Take It Down. Du skal svare på, hvor gammel personen på billederne var, da billederne blev taget og bekræfte, at der er tale om seksuelle billeder eller billeder med delvist eller fuld nøgenhed. Til sidst svarer du på, om du ved at billederne er blevet delt på internettet.

I stedet for at uploade billederne til platformen, laver siden et “fingeraftryk” af filen. Identificerer nogle af medieplatformene, der har tilsluttet sig Take It Down, fingeraftrykket, kan platformen fjerne billedet og forhindre videre deling.

Take It Down kan indtil videre fjerne billeder og videoer fra Facebook, Instagram, OnlyFans, Yubo og Pornhub.

Hvad gør man så, hvis man er over 18 år og er bekymret for samme problemstilling?

Sidste år blev platformen StopNCII lanceret. NCII står for non-consensual sharing of intimate images, og Meta har ligeledes været med til at udvikle den platform.

Det kan du læse mere om her.

Take It Down bygger videre på samme koncept, men er designet til at stoppe delingen af intime billeder og videoer af børn og unge under 18 år.

Artiklen blev første gang bragt på femina. Dette er en redigeret version.

MestLæste