Kultur

Ny dokumentar: Så slemt står det til med Britney Spears

Af Tanja Hartmann 9. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I den nye dokumentar ’Framing Britney Spears’ kommer vi helt tæt på popstjernen. Her får vi et helt særligt indblik i alt det, som Britney Spears er gået gennem de seneste mange år.

Vi har i mange år fulgt med i Britney Spears' medgange og modgange. Hun har haft stor succes med populære pophits, men hun har også haft mange breakdowns med paparazziangreb og spontane hårklipninger.

’Framing Britney Spears’ er en dokumentar produceret af Samantha Stark fra The New York Times. Dokumentaren fremlægger en række konspirationsteorier og tager os tilbage til nogle af de mest omtalte momenter fra Britneys liv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Som seer kommer du helt tæt på alle de problemer, som Britney Spears er stødt på gennem årene. Hun har været udsat for både sexistiske udtalelser, dømmende blikke og hadefulde kommentarer.

Men der er især ét problem, som fylder meget, og som formentlig er grunden til de mentale breakdowns.

Læs også: 75 løgne om Britney Spears

Faren styrer Britneys liv

Britney har nemlig siden 2008 været under et såkaldt værgemål, som hendes far, Jamie Spears, styrer. Det vil sige, at hendes far bestemmer over alle aspekter af hendes liv.

Et af de områder, som hendes far har taget kontrol over, er hendes penge. Trods at pop-prinsessen har tjent millioner af dollars, styrer faren økonomien. Britney har derfor ikke adgang til sine egen hårdttjente penge.

- Et problem er, at trods Britney lever et travlt popstjerneliv, er hun i konstant kontrol. Hun tjener millioner af dollars, og alligevel får vi at vide, at hun ikke må træffe sine egne beslutninger, fortæller produceren af dokumentaren.

Faren styrer også, hvad Britney fortæller til offentligheden. Derfor er det sjældent, at vi hører fra hende. Faktisk kunne de ikke en gang få en udtalelse fra Britney til selve dokumentaren. Al viden i dokumentaren kommer fra personer, der kender hende.

Læs også: Far bestemmer over Britney

Drømmen om frihed

Den store kontrol har taget mentalt hårdt på Britney Spears. Det har gået hende så meget på, at hun sidste år hev sin far i retten for at slippe fri fra værgemålet.

Desværre tabte Britney sagen, og hendes far er stadig leder i dag. Det fik Britney Spears til at sige, at hun ”ikke vil optræde, sålænge hendes far havde ansvaret for hendes karriere.”

Britneys fans har været meget støttende gennem hele processen. De har været så støttende, at de har sat en bevægelse i gang, der hedder #FreeBritney. Fans verden over håber på, at det kan gøre, at superstjernen kommer ud af sin fars kontrol.

Læs mere om

MestLæste