Musik

X Factor-Tobias: "Denne verdensstjerne har delt min audition"

Ema Seferovic 20. januar 2022
TV2
Tobias Floor Dahlfelt blev Danmarkskendt på bare én weekend, efter hans audition rullede over skærmen i talentprogrammet X Factor. Lige siden er det væltet ind med ros på både TikTok og Instagram. Men Tobias har også fået ros fra en helt særlig international stjerne. Find ud af hvem lige her.
Hvis du følger med i X Factor, har du ikke kunne undgå at have set Tobias Floor Dahlfelts audition. Han sang sig til tre "ja'er" med sangen "Half A Man" - en sang af den australske stjerne Dean Lewis. Den unge X Factor-deltager har siden sin audition fået en masse ros for sin audition. Blandt andet fra sit idol Dean Lewis, som har reageret på den unge danskers audition. Du kan se stjernens reaktion her:
@deanlewis #duet with @xfactortv2 @Tobias Floor Dahlfel did an amazing cover of my song “Half A Man”, and now it’s #5 in Denmark WHAT IS HAPPENING 🤯🤯🤯 #deanlewis #halfaman #xfactor ♬ original sound - X Factor TV 2

Det vildeste nogensinde

Og hvordan har X Factor-deltageren det med, at den australske stjerne har delt sin reaktion på hans audition med sine 1.1. millioner af TikTok-følgere?

- Det er det vildeste at selveste Dean Lewis har anerkendt min præstation, lyder det fra Tobias.

Vi Unge har mødt Tobias til en snak om X Factor, musik og fremtidsdrømme. Bliv klogere på det unge sangtalent lige her:

Hvordan har det været at blive Danmarkskendt på en weekend?

- Det er fuldstændig uvirkeligt og meget overvældende. Jeg havde på ingen måde forventet at få så meget omtale i medierne. Det gjorde mig utrolig glad at få så meget ros og anerkendelse af både venner og familie, men også fra mange fremmede.

Hvad drømmer du om at få ud af X Factor?

- Jeg drømmer om at få sat gang i min musikkarriere og få en masse spændende oplevelser med på vejen. Det fedeste kunne være at udgive et album med sange, jeg selv har skrevet, og som jeg kan være stolt af. Det kunne også være interessant at samarbejde med andre kunstnere.

Hvem er din største musikinspiration?

- Min største musikinspiration er den australske musiker Dean Lewis. Dette er der mange grunde til, blandt andet kan jeg relatere til mange af hans sangtekster. Dean synger om livets op- og nedture, om at lære sig selv at kende, men også om at der er lys for enden af den ellers mørke tunnel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor har du valgt at stille op i X Factor?

- Jeg meldte mig til for at få nogle professionelle ører inden for musikbranchen til at høre og vurdere mine musikalske evner. Jeg har altid fået ros og anerkendelse fra familie og venner, når jeg sang og spillede guitar. Men siden jeg var helt lille, har jeg hørt Thomas Blachman sige i tv’et: ”Undskyld mig! Men har du aldrig sunget for andre end din mor?”. Det fik mig til at tænke, at jeg kunne komme længere ud med min musik ved at stille op i X Factor, end hvis jeg bare sad derhjemme i sengen med min guitar under armen.
 

Hvilken sang ville du elske at optræde med til X Factor Live, hvis du kommer med?

- Hvis ikke jeg havde sunget ”Half a man” til min audition, havde det helt klart været mit sangvalg til live shows. Nu hvor jeg har sunget den, ville jeg helt klart synge ”Waves”, som Dean Lewis også har lavet. Det kunne faktisk også være fedt at kunne spille en af mine egne sange og overraske både dommere og publikum.

Hvad glæder du dig allermest til, når det kommer til dit samarbejde med din dommer?

- Jeg glæder mig utrolig meget til at lære Kwamie Liv og hendes musikstil bedre at kende, for hun er jo den nyeste dommer i X Factor. Jeg kendte ikke særlig meget til hende før X Factor, men jeg håber, hun kan hjælpe mig i min musikalske udvikling.

Hvornår og hvordan fandt du ud af, at du kunne synge?

- I 6. klasse startede jeg på Bagsværd Friskole, hvor der er stor fokus på musik og kreativitet. Flere af mine lærere opfordrede mig til at blive forsanger i skolebandet, så det gjorde jeg. Her fik jeg lært en masse om min stemme, og hvordan jeg kunne arbejde med den.
I 10. llasse tog jeg afsted på efterskole med min guitar på ryggen, men så gik min stemme i overgang, og jeg tænkte ”FUCK! Nu er alt tabt”. Jeg kunne slet ikke ramme tonerne, og alt var forkert. Heldigvis fik jeg et godt råd fra en sangcoach, som også forklarede mig, at min stemme nu ”blot var et nyt instrument, jeg skulle lære at spille på”.

Hvem hepper du på i dette års X Factor?

Læs mere om

MegetMere