Anton Walter
Reklame

Upcoming: Mød Anton Walter - Danmarks nye sangstjerne

Af Aller Creative Studio. Reklame for Warner Music. 23. marts 2021
Hvorfor var Shawn Mendes skyld i, at Anton begyndte at skrive sine egne sange, og hvad drømmer han om at opnå? Det og meget mere fortæller sangeren Anton Walter om lige her.

Den unge, spirende artist Anton Walter står bag sange som "Min Dag", "Melodier" og "Om Et År". Lige nu er han aktuel med singlen "Charlottenlund", der er skrevet i samarbejde med Hugo Helmig, Christopher og Emil Falk, og som er en del af Antons kommende EP, hvor omdrejningspunktet for sangene er kærlighed og ungdomstanker.

Lær Anton Walter bedre at kende her, hvor han svarer på 11 spørgsmål om sig selv og sin musik.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Jeg begyndte at lave min egen musik tilbage i 2016. Min onkel spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at lave noget musik med hans ven Johan, som er producer, fordi jeg havde skrevet sange i mange år. I de sange, jeg havde skrevet, rimede hjerte på smerte hver gang, og de var nok ikke sindssygt gode. Jeg prøvede også at skrive på engelsk, men uden at kunne finde ud af det. Omkring 7. eller 8. klasse spurgte han så, om jeg ville ud til Johan, og det ville jeg gerne. Så begyndte jeg at skrive sange sammen med ham og fik lidt mere struktur på det og prøvede at gøre det på en mere professionel måde sammen med en, der var sindssygt dygtig.

Hvad fik dig til at begynde at skrive sange?

Jeg kommer fra en meget musikalsk familie, hvor musik altid har været en del af min opvækst og vores hjem. Der var klaver, min far spillede guitar, og vi sang meget. Jeg spillede også fodbold dengang, og det var egentlig min plan, at jeg skulle være verdens bedste fodboldspiller, men så samlede jeg stille og roligt guitaren op og begyndte at spille de letteste akkorder, jeg lige kunne lære hurtigt. For at det ikke skal være løgn, så tror jeg faktisk også, det var fordi, jeg så Shawn Mendes’ videoer på Vine. Jeg kan huske, at jeg gerne ville lære alle hans sange, fordi jeg synes, han var vildt sej, men jeg kunne ikke finde ud af at synge på engelsk og var dårlig til at udtale alle ordene. Så jeg tror, det var ret naturligt, at jeg så ville skrive mine egne sange, for så vidste jeg, at jeg kunne synge dem og spille dem.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver meget inspireret af, hvad der sker i mit eget liv, mine følelser og de ting, jeg går igennem. Jeg kan også blive inspireret af ting, der sker i mine venners eller min families liv.

Hvordan ville du beskrive din musik?

Jeg ville beskrive min egen musik som ung og relaterbar. Jeg tror, der er mange, der kan sætte sig ind i de ting, mine sange handler om. Og hvis de ikke kan sætte sig ind i selve historiefortællingen eller situationen, så kan de sætte sig ind i følelsen af, hvordan det fx er at være megaforelsket, eller hvis ens kæreste slår op.

Foto: Rudi Murphy

Hvad laver du, når du ikke laver musik?

Så går jeg i 3.g på gymnasiet og er sammen med mine venner og hygger mig. Jeg går også meget op i fodbold og holder med det engelske hold Arsenal og den lokale perle Fremad Amager. Jeg laver også alt det, der hører med til at lave musik som eksempelvis at skyde musikvideoer og lave interviews. Det kan være lidt svært at balancere en musikkarriere og en skolegang, men jeg prøver mit bedste, og jeg må nok erkende at det nogen gange ender med at musikken bliver første prioritet, så jeg glæder mig til at være færdig til sommer, så jeg virkelig kan bruge al den tid jeg har på at lave musik.

Hvad drømmer du om at opnå med din musik?

Jeg drømmer selvfølgelig om at stå på alle de største festivaler og spille udsolgte Danmarksturnéer, som nærmest kilder helt i maven, når jeg tænker på det. Jeg drømmer også om at lave musik, som folk kan relatere til og kan spejle sig i. Det lyder måske lidt kliché, men jeg drømmer også om at blive et godt menneske. En, folk godt kan lide og kan spejle sig i. Det er noget, jeg både drømmer om og arbejder med, for det er jo noget man skal vedligeholde, og noget man gerne altid vil være.

Hvis du kunne lave et collab med en anden artist, hvem skulle det så være?

Jeg kunne godt drømme om at lave et collab med ArtigeArdit, fordi jeg synes han er en megasej rapper, og det tror jeg, man kunne få noget sejt ud af. Og så er der selvfølgelig en masse andre popstjerner og rockstjerner, som også kunne være fede at lave noget med.

Hvad håber du, at din musik kan gøre for andre?

Jeg håber, at min musik kan hjælpe andre på den måde, det har hjulpet mig. At jeg laver noget, som folk kan lytte til og føle, at det hjælper dem til at fortælle, hvordan de har det lige nu, eller hvordan deres følelser er.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med en fan?

Det er svært at vælge en, men at møde fans, der stadig står der efter en koncert er slut og gerne vil snakke med mig og høre, hvordan jeg har det og fortælle, at de synes, det var en vildt god koncert, det synes jeg altid varmer helt vildt. Jeg bliver stadig helt overrasket over, hvor meget min musik kan gøre for andre mennesker og hvor god en oplevelse, jeg kan give folk.

Har du en yndlingssang blandt dine egne?

Jeg synes, at alle sangene gør noget og har været specielle for mig i den periode, de kom ud. Mine yndlingssange er måske heller ikke altid dem, der er bedst, men dem, som jeg kan huske den bedste oplevelse med – altså fx hvordan det har været at spille dem til en koncert, eller hvordan det var, da jeg skrev dem. Lige nu kunne min yndlingssang godt være ”Charlottenlund”. Det er den, jeg måske har hørt mest det sidste halve år, og som jeg er spændt på.

Hvad handler din sang ”Charlottenlund” om?

”Charlottenlund” handler om, at man møder en sød pige et sted, som man gerne vil snakke mere med end de andre, der er til stede, men hun er lidt afvisende eller lidt for god til en. Der bliver spillet lidt på fordomme omkring Nordsjælland, og de lidt mere rige steder i landet, men på den kærlige måde. Men den handler også om, at man skal turde at være sig selv, og at man ikke behøver at have en facade på. Hvis der er en, man gerne vil snakke med eller noget andet, man gerne vil, så skal man bare gøre det i stedet for at prøve at være noget andet end man er. Man skal hvile i sig selv.

Se musikvideoen til "Charlottenlund" her:

Om Anton Walter:

Anton Walter er en 19-årig dansk singer-songwriter. Han er opvokset på Amager, hvor han stadig bor og bydelen er ikke blot centrum i Antons liv, men også i sangskrivningen. I 2019 udgav Anton Walter sin debut EP ”Ung Drengs Lod”, som siden da har fået en million afspilninger på tværs af forskellige streamingtjenester. Anton har desuden været på Danmarksturné som opvarmer for Hugo Helmig, optrådt på Smukfests Live Camp i 2019 og vundet Tak Rocks talentpris. Følg med i Antons Walters liv her.

MestLæste