Musik

Twilight-forfatter udgiver sidste roman i den populære vampyr-saga efter 12 års ventetid

Af Amalie Takahashi Christiansen 5. maj 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Efter fire romaner, fem film og 12 års ventetid, får vi ENDELIG den femte og sidste bog i rækken om den længelsfyldte romance mellem den menneskelige Bella Swan og vampyren Edward Cullen!

Efter fire romaner, fem film og 12 års ventetid, får vi ENDELIG den femte og sidste bog i rækken om den længelsfyldte romance mellem den menneskelige Bella Swan og vampyren Edward Cullen!

Den anerkendte forfatterinde og filmproducent Stephenie Meyer har nemlig netop annonceret, at hun endelig udgiver den femte og sidste bog i sagaen om den glitrende vampyr Edward og hans store kærlighed, Bella.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stephenie Meyer vakte for første gang den romantiske Twilight-saga til live, da hun udgav romanen med de karakteristiske karakterer i 2005, og fortællingen voksede sig sidenhen til en fin kærlighedshistorie, som vi både har grint og grædt over.

I 2008 blev den første roman i rækken, "Tusmørke", filmatiseret med stjerneskuespillerne Kristen Stewart og Robert Pattinson i hovedrollerne, der senere ledte til filmatiseringen af de tre opfølgende romaner ”Nymåne”, ”Formørkelse” og ”Daggry”.

Efter fire romaner og fem film kan Twilight-fans nu glæde sig til sensommeren 2020, hvor forfatterinden efter 12 års ventetid udgiver den femte og sidste bog.

”Jeg er meget glad for endelig at kunne annoncere udgivelsen af 'Midnight Sun' den 4. august 2020,” udtalte hun på talkshowet ”Good Morning America”.

Foto: Mega (Taylor Lautner, Kristen Stewart, Stephenie Meyer og Robert Pattinson)

Stephenie Meyers sidste roman har ladet vente på sig. Det dengang ufærdige manuskript blev lækket på internettet for 12 år siden, og det fik forfatterinden til at udskyde udgivelsen af bogen på ubestemt tid.

Men nu har 2020's coronakrise fået hende på andre tanker – og hun er nu klar til at give sine fans den forløsning, de så længe har ventet på.

”Det er en vanvittig tid lige nu, og jeg var ikke sikker på, at det var det rette tidspunkt at udgive bogen, men nogle af jer har bare ventet i så lang tid. Det føltes ikke rigtigt at lade jer vente længere,” sagde hun direkte henvendt til sine fans.

Indtil videre er romanerne blevet fortalt ud fra menneske-teenagerens Bella Swans perspektiv, men ifølge mediet "The Guardian" oplyser forlaget ”Little, Brown Book Company”, at den femte og sidste roman vil blive fortalt gennem Edward.

”Dette uforglemmelige eventyr, fortalt fra Edwards perspektiv, tager en ny og mørk drejning. At møde den besnærende og mystiske Bella er på samme tid den mest spændende og nedslående begivenhed, som han har oplevet i sit lange liv som vampyr,” lyder det blandt andet om den nye bog fra forlaget bag.

”Mens vi oplever flere fascinerende detaljer fra Edwards fortid og kompleksiteten i hans indre tanker, forstår vi, hvorfor der er tale om hans livs kamp,” siger de også.

Foto: Twilight

Romanserien har solgt mere end 100 millioner eksemplarer på verdensplan, hvilket understreger vampyruniversets popularitet.

Interessen for Twilight viste sig også på Stephenie Meyers hjemmeside, der for nyligt blev udstyret med et nedtællingsur, for at markere tiden til afsløringen af den nye bogs udgivelsesdato. Interessen var faktisk så stor, at hjemmesiden brød sammen, da nedtællingen nåede i bund!

Vi glæder os VILDT meget til at Bella, Edward og resten af teamet vender tilbage, og mon ikke, at der også følger en film? Vi krydser i hvert fald fingre.

MestLæste