Stefan Hjort
Musik

Stefan skifter navn og genstarter sin musikkarriere

Af Selina Sander Jensen 24. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Indtil i dag har Stefan ikke udgivet dansk musik, siden han var medlem af boybandet Page Four. Det bliver der lavet om på nu, hvor han også skifter kunstnernavn. Læs mere her!

Siden boybandet Page Four splittede op, har det tidligere medlem Stefan, udgivet fire solosange på engelsk. Men nu har Stefan valgt at tage skiftet fra at lave engelsk musik til at lave dansk musik fremover.

Ifølge Stefan bliver den nye musik mere ærlig og han kommer ikke til at gemme sine følelser væk:

”Jeg kan mærke, at jeg har nemmere ved at udtrykke mig selv på dansk, og det hele kommer lidt tættere på og bliver mere ærligt. Det er ikke fordi, jeg følte, det var en direkte overfladisk Stefan, man hørte på mine engelske sange, men jeg gemte måske mine følelser lidt. På dansk gemmer jeg mig absolut ikke. Der er jeg 100% mig selv.” siger Stefan.

Af samme grund skifter han også kunstnernavn fra Stefan til Stefan Hjort – han vil nemlig lægge hele sit navn og hele sig selv frem.

Stefans kommende musik på dansk handler blandt andet om ungdom, kærlighed og om, at leve livet mens man har det:

“Min kommende musik er sange om min ungdom, og mere generelt om de tvivl man kan have omkring hele sin tilstedeværelse, når man er ung. Gør jeg det godt nok? Kan jeg blive tilgivet for de fejl, jeg har lavet? Det er tanker omkring kærligheden; om at den kommer og går, men også at man ikke skal være bange for at gribe kærligheden. Livet er skrøbeligt og kan blive taget fra dig på et sekund, så det er meget vigtigt for mig også at udgive musik, der udtrykker den følelse omkring ikke at tage noget for givet og bare leve livet.” forklarer Stefan.

I dag har Stefan Hjort udgivet sangen ”Genstart”, som er den første sang på dansk. Sangen handler om et kærlighedsforhold, der skal genstartes, men også om at tro på sig selv:

“Jeg har valgt at putte budskabet ind i et kærlighedsforhold, men det behøver ikke nødvendigvis være det, det handler om. Den dybere mening er ikke at tage noget for givet, men at tro på sig selv og turde tage de chancer, man får.” fortæller Stefan.

Stefan har altid selv brugt sangskrivning som en måde at bearbejde sine følelser på og han håber, at dem, der lytter til hans musik, også kan bruge sangene på den måde:

“Med ‘Genstart’ håber jeg specifikt, at folk kan høre den og få en smule tro på sig selv. Det er okay at føle sig usikker, og være i tvivl om det man gør, er det rigtige. Og hvis man har det sådan, skal man ikke være bange for at trykke genstart og prøve noget nyt – det kan være, du ender et sted, du aldrig have troet, og som du ender med at elske.” siger Stefan.

Læs mere om

MestLæste