Musik

Sigrid: "Det er vildt, når fans får tatoveret mine sangtekster"

Ema Seferovic 17. november 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Universal Music
Du kender hende for hits som “Don’t Kill My Vibe”, “Sucker Punch” og “Mirror”. Den norske sangstjerne Sigrid er album­aktuel med sit andet album “How To Let Go”. Vi har mødt popstjernen til en snak om fantatoveringer, det danske sprog, og hvad der er det bedste og omvendt mest udfordrende ved at være musiker. Bliv klogere på Sigrid lige her.

1. Hvis du skulle beskrive din musik med tre ord, hvilke ord ville du vælge?

– Energisk, ærlig og selvstændiggørende. Mit første album vil jeg beskrive som en form for “kold” nordisk pop, mens mit andet album repræsenterer en lidt varmere lyd i form af flere guitarer, basser og livetrommer – faktisk lyden af sommerfestivaler, vil jeg sige.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Hvad er den mest mindeværdige fanoplevelse, du har haft?

– Puha. Jeg har haft SÅ mange dejlige oplevelser med fans. Men de fans, der har fået lavet tatoveringer med mine sangtekster, er nogle af de momenter, jeg altid vil sætte stor pris på. Her på det seneste har der været en del af mine fans, der har spurgt, om jeg vil skrive teksterne i hånden til dem, så de kan få lavet tatoveringerne ud fra min håndskrift, og det er jeg så beæret over.

Her på det seneste har der været en del af mine fans, der har spurgt, om jeg vil skrive teksterne i hånden til dem, så de kan få lavet tatoveringerne ud fra min håndskrift, og det er jeg så beæret over.

sigrid vi unge
Vi Unge

3. Hvilken af dine sange er du mest stolt af og hvorfor?

– “It Gets Dark” er min yndlingssang, jeg har skrevet indtil videre. Jeg har skrevet den med den danske producer Sly (Sylvester Sivertsen) og Emily Warren (som jeg også skrev “Mirror” og “Mistake Like You” sammen med). Det var én af de dage i studiet, hvor alt bare kom helt vildt naturligt til os.

4. Hvis du kunne samarbejde med en anden kunstner i verden, hvilken ville du så vælge?

– Det vil jeg faktisk gerne holde for mig selv, fordi jeg hellere vil arbejde på at opnå de drømme i stilhed. Men jeg skal nok dele det med jer, den dag det sker.

5. Hvem eller hvad inspirerer dig?

– Mig, mig og atter mig. Ej! Men for at være helt ærlig, så skriver jeg ud fra mine egne oplevelser. Jeg er meget ærlig om mit eget følelsesliv, når jeg skriver min musik. Men jeg bliver også inspireret til ny musik, når jeg taler med mine venner om deres liv og oplevelser. Andre gange kan inspirationen også komme fra artikler og film – særligt dem, der får mig til at stoppe op og tænke og nynne. Alle mine melodier er faktisk skabt ud fra nynneri.

6. Hvor drømmer du om at være om fem år?

– Jeg håber, at jeg stadig udgiver musik og turnerer verden rundt, men at jeg samtidig stadig har tid til at vandre en gang imellem. Jeg elsker at være på vandreture.

Tæt på Sigrid

Navn: Sigrid Solbakk Raabe

Kunstnernavn: Sigrid

Stjernetegn: Jomfru

Alder: 25

Yndlingsband: Uh, jeg kan ikke vælge bare et, men hvis jeg skal, må det være Coldplay. De har været mit yndlingsband hele mit liv.

Yndlingssang: Det er lige så svært at vælge. Men den sang, jeg har hørt mest de seneste mange år, er “Place To be” af Nick Drake. Det er den sang, jeg altid børster tænder til, så lige meget hvor i verden jeg befinder mig, har jeg følelsen af “hjem” med mig. Min sang “Grow” er i øvrigt også inspireret af den sang.

6. Hvor drømmer du om at være om fem år?

– Jeg håber, at jeg stadig udgiver musik og turnerer verden rundt, men at jeg samtidig stadig har tid til at vandre en gang imellem. Jeg elsker at være på vandreture.

7. Hvad håber du, din musik kan bringe til verden?

– Jeg håber virkelig, at min musik kan tilbyde en form for sikkerhed og styrke hos folk. Jeg håber, at bare en af sætningerne i mine sange betyder noget for nogen. Det er faktisk min yndlingsting, når jeg selv lytter til musik. Jeg føler mig på mange måder forstået og lyttet til, når jeg selv lytter til lyrikken i mine yndlingssange. Jeg lytter i øvrigt endda en del til mine egne sange også, haha! Når jeg gør det, føles det, som om mit tidligere jeg forsøger at give mit nuværende jeg en lærestreg. For eksempel skrev jeg “Don’t Kill My Vibe” for at minde mig selv om at stå op for mig selv og andre, hvis jeg selv eller andre omkring mig blev behandlet respektløst eller følte sig misforstået. Derudover elsker jeg selv, når et “catchy” omkvæd kan få en til at bryde ud i dans, mens andre sange kan give en afslappende vibe. Musik er så alsidig en størrelse, og jeg elsker det. Jeg håber, at folk oplever min musik på samme måde, som jeg oplever andres.

8. Hvad er det bedste ved at være musiker? Og omvendt det mest udfordrende?

– Det bedste er at få muligheden for at rejse jorden rundt med mine venner og spille for så mange skønne mennesker, som bare er klar på at have en fest og være søde ved hinanden. Efter en tid med corona føler jeg mig så heldig at få lov til at opleve det igen. Jeg elsker den svedige tour-bus, at drikke øl og grille med mine venner, på de dage jeg ikke spiller. Det værste ved det er faktisk, at jeg hele tiden skal være “på”, men jeg er heldigvis god til at slukke min telefon.

9. Du er norsk, og vi ved, at en af dine producere og medsangskrivere er danske Sylvester Sivertsen, “Sly”, derfor vil vi gerne vide, hvad dit danske yndlingsord er – og hvorfor?

– Det er helt rigtigt. Størstedelen af mit nyeste album er skrevet og produceret i Slys studie i København sammen med Caroline Ailin. Den sommer havde vi deres hunde i studiet hele tiden, Caroline bagte boller, jeg spiste nærmest Joe & The Juice hver dag og cyklede og svømmede rundt i København. Så skønt! Jeg prøvede også at snakke norsk-dansk med Sly, men efter fem minutter kunne jeg slet ikke følge med længere. Jeg synes virkelig, at danskere taler så hurtigt. Mit yndlingsord er dog “hygge”, og det var virkelig “hyggeligt” at lave den plade i København.

MestLæste