Musik

Se videoen: Unge danske kvinder efterlader Barack Obama smilende og imponeret

Nikita Hoffmann Andersen 13. juni 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: @ungklang_
En gruppe unge danske kvinder fik én på opleveren, da den tidligere amerikanske præsident Barack Obama overraskede dem. Og så overraskede de ham ...

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama gæstede i weekenden Danmark, fordi han skulle tale ved den årlige konference Copenhagen Democracy Summit.

I den forbindelse boede Obama på det kendte hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv i København, ligesom han lagde vejen forbi den anerkendte restaurant Bæst på Nørrebro, der er verdenskendt for deres pizzaer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Under den tidligere amerikanske præsidents besøg var der et par københavnere, der fik sig én på opleveren.

Vi mener ... hvor tit støder man lige på Obama i København?

Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete for en gruppe unge danske kvinder søndag formiddag.

Det kunstneriske fællesskab UngKlang, der – efter eget udsagn "forsøger at bryde med de gængse forventninger til klassisk korsang" – fik nemlig pludselig en særlig gæst, da de var samlet for at øve deres sang.

– Vi er ni piger på 22 og 23 år, som har mødt hinanden på Aurehøj Gymnasium og siden sunget sammen i DR Pigekoret. For to år siden oprettede vi så UngKlang, fortæller et af medlemmerne, 22-årige Agnes Haugland fra København til Vi Unge, da vi taler med hende mandag formiddag.

– Tre af os bor sammen i en lejlighed tæt ved D'Angleterre, hvor vi var samlet søndag til en øver. Vi vidste godt, at Obama havde opholdt sig derinde, fordi der havde været politiafspærring hele weekenden, og vi havde da også joket med, at vi ville øve med åben altandør, hvis nu han skulle komme forbi, fortsætter Agnes.

... Og det kan man vist kalde "manifesting" (aka. at fokusere sine tanker på et ønsket resultat, red.).

– Pludselig begyndte det at larme fra gaden, så vi skyndte os alle syv piger ud på den lille altan for at få et glimt af Obama. En af pigerne råbte ned til ham: "We love you", og så spurgte han, hvad vi lavede. "Synger", svarede vi, hvortil han spurgte: "For hvem?". "For dig", svarede vi tilbage, og så stillede han sig og ventede, fortæller Agnes om oplevelsen, som hun kalder "meget vild".

– Vi har sunget "I Danmark er jeg født" sammen så mange gange, så den sidder bare på rygraden, så den begyndte jeg på. Så stemte de andre i. Obama stod med julelys i øjnene, og man kunne bare se, hvor glad han var. Han slap kun øjenkontakten med os helt til sidst for at give sin kaffekop væk, så han kunne klappe med begge hænder, siger UngKlang-medlemmet.

UngKlang.
UngKlang.
Foto: Phie Beckett Stenbæk

– Da han var kørt væk, skreg og hoppede vi rundt i lejligheden, slutter Agnes af og fortæller, at de unge kvinders telefoner ikke har ligget stille siden oplevelsen, og at videoen af korets sang for Obama er gået viralt på både Reddit, TikTok og Instagram.

Se den rørende video af UngKlangs performance af “I Danmark er jeg født” for Barack Obama her:

Læs mere om

MestLæste