Mekdes
Musik

Mekdes: "Jeg håber, at min musik bringer noget selvtillid til de mennesker, som sidder derude og tvivler på sig selv"

Af Ema Seferovic 20. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Ritzau Scanpix
Vi har taget en snak med sangerinden Mekdes om hendes musik, drømme for fremtiden og så deler hun også et ønske om at samarbejde med en helt særlig kunstner.

Du kender hende for hits som “Greedy” og “Lonely”.

Den 24-årige musiker Mekdes forkæler dine øregange med sin stærke vokal en god blanding r’n’b-, pop- og soulmusik på sit debutalbum “Greedy”, der udkom tilbage i januar 2022.

Vi har taget en snak med Mekdes om hendes drømme for fremtiden, hvad hun håber hendes musik bringer til verden og ikke mindst, hvem der inspirerer hende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du skulle beskrive din musik med tre ord, hvilke ord ville du så vælge?
– Eftertænksom, håbefuld og rytmisk.

Hvilken af dine sange betyder mest for dig og hvorfor?

– “Leave” fra mit debutalbum. Den handler om at lære sine egne grænser at kende godt nok til at vide, hvornår man skal trække sig, og hvornår nogle situationer eller relationer er usunde for én. Men den handler også om den følelse af skyld, man kan opleve ved at være ærlig. Nogle gange er sandheden, hvad der gør mest ondt.

Hvad håber du, din musik bringer til verden?

– Jeg håber, at den bringer noget selvtillid til de mennesker, som sidder derude og tvivler på sig selv eller stiller spørgsmål ved, hvem de er.

Hvor drømmer du om at være om fem år?

– Det ved jeg ikke … Eller jo, jeg drømmer egentlig om altid at kunne blive ved med at lave det, jeg laver og have nogle gode mennesker omkring mig. Min drøm er også at fortsætte med at spille en masse livekoncerter.

Hvem eller hvad inspirerer dig?

– Når det kommer til emner, bliver jeg inspireret af de mennesker, jeg har omkring mig, og det, vi snakker om. Musikalsk søger jeg meget inspiration fra artister som H. E. R, Stormzy, Burna Boy, Jorja Smith og Mahalia.

Om Mekdes

Navn: Mekdes Vinholt Pedersen

Kunstnernavn: Mekdes

Alder: 24

Stjernetegn: Løve

Yndlingsband/musiker: Stormzy

Yndlingssang: Stormzy – Hide & Seek

Hvis du kunne samarbejde med en anden kunstner i verden, hvilken ville du så vælge?

– Uden tvivl Stormzy!

Hvad er dit bedste råd til Vi Unges læsere?

– Lyt til dig selv, tag tingene i dit eget tempo, og ha’ respekt for at andre gør det samme. Det husker jeg mig selv på dagligt.

Mekdes

Læs mere om

MestLæste