Lizzo
Musik

Lizzo, Busta Rhymes og Blæst: Roskilde Festival afslører det fulde program

af Bonna Haagen Pedersen 30. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
I dag har Roskilde Festival præsenteret mere end 100 nye navne til plakaten, der dermed fuldender sommerens festivalprogram.

Er du den heldige ejer af en Roskilde Festival billet eller har du planer om at blive det?

Så kan du godt glæde dig til at sippe "juice" og synge med på sangen med samme titel, når den danske popgruppe Blæst åbner Orange Scene på sommerens Roskilde Festival.

Det skriver festivalen, der i dag har offentliggjort årets endelige program.

Sidste år næsten ryddede Blæst hele campingområdet, da de indtog Rising-scenen med et brag.

I efteråret blev gruppen ramt af stress og aflyste sine koncerter, men nu er de fire bandmedlemmer mere end klar til at åbne festivalens største scene.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De ønsker i hvert fald at levere en fest ud over det sædvanlige.

– At stå på Nordeuropas største scene er et kæmpe ansvar og en utroligt stor opgave at blive betroet. Derfor er vi blevet nødt til at rykke vores liveshow to-tre gear op. Vi forbereder os og sigter efter at løfte den opgave og give publikum lidt mere, end hvad de måske kom efter, siger Blæst til Roskilde Festival.

Blandt de andre nye store navne på programmet findes også Lizzo, hiphop-legenden Busta Rhymes, den amerikanske rapper Latto og den svenske rapper Young Lean.

Den amerikanske sanger og rapper Lizzo er udover sine musikalske talenter også blevet kendt for at advokere kropspositivisme og selvkærlighed – både på hendes sociale medier, men også under hendes koncerter.

Ved hendes seneste optræden i Danmark leverede hun en kærlighedsfest uden sidestykke. Vi kan kun håbe, at hun tager den samme energi med, når hun lukker Orange Scene.

De fleste artister og musikere på festivalprogrammet var allerede kendt.

I forvejen står navne som Kendrick Lamar, Lil Nas X, Rosalía, Burna Boy, Caroline Polacheck og Tobias Rahim på plakaten.

Du kan finde det fulde program på Roskilde Festivals hjemmeside.

Årets festival løber fra den 24. juni til og med lørdag den 1. juli.

MestLæste