Kendte

Ung stjerne raser over fitness-reklame

Af Susie Pedersen 19. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
”Wow, jeg væmmes ærlig talt ved reklamen – I burde skamme jer”. Sådan starter møgfaldet fra Abigail Breslin, OG hvor har hun ret.

Det her er jo den tarveligste reklame, et fitnesscenter overhovedet kan lave! Vi forstår virkelig godt, at ”Little Miss Sunshine”-stjernen Abigail Breslin er blevet gal over den.

Foto: Instagram, @Abbienormal9

Læs også: Derfor stak Abigail Breslin af fra Zac Efron

Gold’s Gym, som kæden hedder, har lavet reklamen, hvor de skriver, at en pige ikke skal acceptere at være pæreformet. Problemet er bare, at man ikke kan ændre på sin kropsform. Abigail Breslin har postet reklamebilledet på sin Instagram-profil, hvor hun samtidig fortæller, hvorfor hun er rasende over budskabet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: YouTubers seje svar på body-shaming

- Wow, jeg væmmes ærlig talt over det her, @goldsgym, I burde skamme jer. Det her er grunden til, at niårige piger udvikler spiseforstyrrelser. At træne burde være noget, du gør for dig selv, dit helbred, sind og krop – og ikke fordi et firma siger, at din kropsform ikke er en pige værdig. Jeg undrer mig også over, om det er okay for Gold’s Gym, at mænd er pæreformet? Det er interessant, at de kun hænger kvinder ud. Flot, at I hænger en kropsform ud, som man ikke kan lave om på. Godt, jeg ikke har meldt mig ind i jeres fitnesscenter. Det kommer jeg aldrig til nu, skriver Abigail til billedet.

Word, Abigail!

... Opdatering.

Gold's Gym har lagt en undskyldning på deres Instagramside, hvor de beklager reklamen.

Body-shaming kan på en måde betegnes som mobning, og i galleriet herunder har vi samlet nogle virkelig triste facts om mobning.

Tristefactsommobning

Syv procent af alle i folkeskolen bliver mobbet hver eneste uge – hele året rundt.
Der er i gennemsnit to børn i hver klasse, der bliver mobbet. Kan du genkende det fra din egen klasse? Læs mere om mobning i skolen her.
41 procent har lyst til at gribe ind, når de ser andre blive mobbet, men gør det ikke. Skal vi ikke forsøge at ændre det tal? Få gode råd til, hvordan du kan gribe ind her.
Syv procent af alle 13-årige piger bliver mobbet mindst et par gange om måneden, og det gælder for tre procent af de 15-årige. Det er ALT for mange!
Der er mindre mobning på de skoler, hvor lærerne har udarbejdet en anti-mobbeplan sammen med eleverne. Har I ikke en på jeres skole, kan du foreslå det til din lærer. Du kan også vise denne artikel.
Der er mest mobning fra 4. til 7. klasse.
Mobning foregår lige meget i Jylland, Fyn og på Sjælland.
56 procent af alle teenagere over 14 år har oplevet at blive chikaneret eller mobbet online.
En undersøgelse fra 2006 viste, at 40 procent af dem, der bliver mobbet, også mobber andre. Husk at kigge indad!
44 procent af alle i 9. klasse har inden for de seneste to måneder været med til at mobbe en anden. Det er slet ikke okay!

Læs mere om

MestLæste