Tidligere ’X Factor’-stjerner langer ud efter Simon Cowell: ”One Direction blev udnyttet”
Kendte

Tidligere ’X Factor’-stjerner anklager Simon Cowell: ”One Direction blev udnyttet”

Af Josephine Sjelhøj 6. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der har i årevis været rygter om, at store stjerner, såsom One Direction og Little Mix, er blevet dårligt behandlet af deres pladeselskab. Nu bekræfter tidligere ’X Factor’-deltagere rygterne i et Twitter-angreb mod 'X Factor'-dommeren Simon Cowell.

Selvom det tit virker glamourøst at turnere verden rundt som popstjerne, så er alt ikke altid, som det ser ud til at være.

I en række vrede opslag på Twitter går de tidligere ’X Factor’-deltagere Jedward til angreb på Simon Cowell, pladeselskabet Syco og Modest Management, som de beskylder for at være ”manipulerende og udnyttende”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den irske tvillingeduo, som deltog i den populære sangkonkurrence i 2009, var i flere år tilknyttet Modest Management på samme tidspunkt som One Direction og Little Mix. Derfor ved de også, hvordan stjernerne blev behandlet af deres teams.

LÆS OGSÅ: De vandt ikke 'X Factor', men blev alligevel superstjerner

- Vi har 1Ds kontrakt, som blev sendt til os ved en fejltagelse, fordi vi havde det samme management. Der er intet beskedent ved den måde, som teamet kontrollerede alt, de foretog sig - lige fra deres forhold til den måde, de levede deres liv på, skriver Jedward på deres Twitterprofil.

I mange år samarbejdede Modest Management med Simon Cowells pladselskab, Syco, som også beskyldes for at udnytte både One Direction og Little Mix. Ingen af de populære grupper er i dag tilknyttet det kontroversielle pladeselskab.

”Musikindustrien er ligeglad med kunstneres mentale helbred”

- Spiseforstyrrelser og depression er meget almindeligt i musikindustrien, fordi ingen går op i kunstneres mentale helbred. De tænker kun på penge, skriver Jedward.

I deres mange tweets fortæller de også, hvordan nogle sangere bliver isoleret fra deres familie og venner, så de bliver afhængige af deres management. De fortæller også, at kunstnere bliver overarbejdet i sådan en høj grad, at det får fysiske og mentale konsekvenser for dem.

Liam Payne har også tidligere fortalt, hvordan det konstante pres på One Direction gav ham problemer med sit mentale helbred. Liam afslørede, at bandet blev tvunget til at være på turne så ofte, at han ikke havde nogen former for kontrol over sit eget liv.

Flere taler ud

Jedward er ikke de eneste, der har forsøgt at sætte fokus på den måde Syco og Modest Management behandler deres artister.

Rebecca Ferguson, som nåede finalen i ’X Factor’ samme år, som One Direction deltog, har i flere omgange fortalt, hvordan hun var udsat for racisme og magtmisbrug, og at hun i svære perioder frygtede for sit liv. Hun fortæller også, at hun langt fra er den eneste, som har haft det på den måde.

- Et medlem af et boyband fortalte mig, at de blev fysisk skubbet og kastet med, når de satte spørgsmålstegn ved de beslutninger, der blev taget, skriver Rebecca i et chokerende tweet, hvori hun beskriver, at store kunstnere bliver misbrugt af dem, der skal passe på dem.

LÆS OGSÅ: Lil Nas X sagsøgt af Nike: Vil blokere salg af ”satanistiske sko”

Både Jedward og Rebecca Ferguson fortæller, at de ”sætter meget på spil” ved at være ærlige om deres erfaringer i musikindustrien. Det er nemlig langt fra alle, som har muligheden for at være åbne om, hvilke dårlige sider musikindustrien også har.

- Det burde ikke være normalt, at kunstnere skal stå overfor følelsesmæssige og juridiske kampe, når det eneste, de egentlig vil, er at synge, skriver Jedward, samtidig fortæller duoen, at de med ”stor sandsynlighed” vil blive sagsøgt for deres ærlighed.

Læs nogle af de chokerende tweets her: