Kendte

Taylor Swift: Min bedstemor inspirerede mig

Af Line Sølvhøj Jensen 26. oktober 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Taylor Swift er ude med et nyt album. Men hvordan er det egentlig for hende at være kendt og lave musik? Læs interviewet her.

Fra Taylor Swift var 10 år vidste hun, at hun ville lave musik. Hun er opvokset med musik, og musikken har altid været en stor del af hendes liv. Og så var musikken en måde for hende at udtrykke sig omkring de ting, hun oplevede.

- De første sange, jeg skrev, var et udtryk for det, som jeg oplevede i mit liv på det tidspunkt. Jeg skrev dem så hurtigt, at jeg egentlig ikke tænkte over, om jeg skulle lade mig inspirere af andre. Men selvfølgelig bliver man altid inspireret, når man hører noget.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men der er noget med, at din bedstemor har påvirket dig og din optræden?
- Ja, da jeg voksede op, var min bedstemor operasanger. Hun plejede at synge i kirken hver søndag, og fordi jeg så hende synge hver weekend, så fik hun mig til at indse, at det faktisk ikke rigtig var noget at stå på en scene og optræde. Det har hjulpet mig senere hen.

Er du nervøs for at stå på en scene?
- Jeg hat haft sceneskræk nogle gange, da jeg var yngre. Første gang var, da jeg var 11 år. Men i dag er jeg for det meste mere spændt, end jeg er nervøs, når jeg optræder. Men jeg tror nu heller ikke, at det er en dårlig ting at være nervøs. Jeg tror, det kan få dig til at optræde bedre.

Læs også: Få Taylor Swifts look.

Du har også spillet med i nogle film. Hvordan har det været?
- Det har været rigtig sjovt. I "The Hannah Montana Movie" og "The Jonas Brothers 3D Movie" spillede jeg bare mig selv, så det var ret let og et plus for mig. Og så var det bare fedt at være gæsteoptræder. Hvis jeg fik tilbudt en lille rolle i en film, så kunne jeg godt finde på at sige ja.

Hvordan har musikken påvirket dig?
- Jeg havde aldrig nogensinde troet, at mit første album skulle sælge over 3 millioner eksemplarer. Måske sætter jeg også bare mine forventninger lidt lavt, så jeg ikke bliver skuffet. Jeg tror, at når man sætter sine forventninger lavt men sine ønsker højt, så kan man ikke lade være med at vågne op med et smil på læben.

Hvad betyder musik for dig?
- Musikken skal bare være en del af min hverdag. For mig er der ikke noget uden musikken. Jeg elsker bare at tage min iPod og så gå en lang tur og lytte til musik. Man burde faktisk have et soundtrack knyttet til en, som kunne spille musik, der afspejler, hvordan man føler. Musik er bare så vigtigt, fordi det kan udtrykke vores følelser.

Hvordan er det så at rejse så meget?
- Jeg elsker at rejse. De sidste to år har jeg været på flere rejser, end jeg troede, jeg ville komme på i hele mit liv. Mit liv har ændret sig så meget i forhold til, hvordan jeg troede, det ville være, og hver gang jeg hopper på et fly, så minder det mig om alle de ting, der sker i mit liv. Desværre når jeg ikke at opleve så meget, når jeg rejser, men senere i mit liv tror jeg, at jeg vender tilbage til stederne for at kunne opleve dem.

Læs også: Taylor Swift: Jeg har oplevet én stor hjertesorg.

MestLæste