Kendte

Tæt på Niklas Landin

Af Katrine Lund 19. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du vild med håndbold og målmanden, Niklas Landin, så læs med her, hvor du kan lære ham bedre at kende!

Lige nu spiller Danmark EM i Serbien, og førstevalget på målmandsposten er den kun 23-årige Niklas Landin. Du kan lære ham bedre at kende lige her.

1. Fulde navn:
Niklas Landin Jacobsen
2. Født: 19. december 1988
3. Højde: To meter
4. Vægt: 95 kilo
5. Klubber han har spilet i: KFUM København, GOG, GOG Svendborg TGI og Bjerringbro-Silkeborg, der er hans nuværende klub, men han skifter til sommer til den tyske klub Rhein-Neckar Löwen.
6. Landskampsdebut: 28. november 2008.
7. Landskampe: 62 kampe og et landskampsmål, som han scorede mod Serbien ved EM 2012.
8. Beskæftigelse: Uddannet i tøjbutik.
9. Status: Han har en kæreste, der bor i Odense.
10. Bosted: Han bor i Silkeborg og er nabo til hold og landsholdskammerat, Kasper Nielsen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Om at bo ved siden af Kasper Nielsen, siger han grinene:
- Det er perfekt for en ungkarl som mig at have Kasper boende lige ved siden af. Vi ser en del til hinanden, og de er flinke til at invitere mig ind til en gang mad, siger Niklas Landin til magasinet Håndbold.

Du er jo fra København, så hvordan er det at bo i Jylland?
- Mine medspillere har, siden jeg startede i klubben sidste år, været rigtig gode til, at jeg har følt mig hjemme her i Silkeborg. Der er mange af spillerne, der har fået børn og i forhold til det, kan man godt føle sig lidt udenfor. Men der er også nogle af mine holdkammerater, der overnatter her nogle gange efter byture. Jeg trives godt her, men sommetider savner jeg mine venner fra handelsskolen i Svenborg. Da jeg flyttede fra Svenborg, håbede jeg, at min kæreste kunne overføre sit studie fra Odense til Århus, men det var ikke muligt, så hun er blevet boende i Odense, fortæller Niklas Landin.

Til sommer skal du spille i Rhein-Neckar Löwen, hvorfor har du valgt det?
- Da jeg skrev under på kontrakten, satsede de stort, og gik både efter mesterskabet og Champions League. Desuden var min gamle træner fra GOG, Gudmundur Gudmundsson, træner i klubben og han satsede på mig dengang, så det gjorde en forskel for mig. Det bliver godt at komme til Tyskland, hvor der altid er fuldt tryk med fyldte storhaller og hele moletjavsen. Min kæreste flytter med mig derned, og det var for mig en betingelse for, at jeg overhovedet ville spille der.

Hvordan ser du dig selv som håndboldspiller?
- Jeg har altid været den rolige type, som har fået at vide, at jeg skal vise noget mere af mig selv - både på og uden for banen. Jeg vil gerne demonstrere, at jeg er glad for at tage bolden, og samtidig vise min modstander, at det altså er mig, der bestemmer. Der er kommet mere udstråling og gejst i mit udtryk de seneste år, men på den anden side vil jeg heller ikke lave for meget om på mig selv.

Kilde: Dansk Håndbold Forbunds officiele magasin, Håndbold.

MestLæste