Kendte

Sys Bjerre: Jeg skælder ud på mig selv

Af Sisse Andersen 9. september 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Stemmen bag hittet Malene har fået stor succes med sine ærlige sange, der dybest set er skideballer til hende selv.

Du skal have anstrengt dig godt og grundigt for at have undgået at høre sangen "Malene" her de seneste par måneder. Sys Bjerres sommerhit er blevet voldspillet på danske radiostationer, og har nu også fået sit eget "svar-nummer" fra Matthias Lysgaard.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Succesen er kommet lidt bag på Sys Bjerre, der for et år siden var totalt ukendt.
- Jeg har altid elsket at synge, men jeg troede ikke, at det var det, jeg skulle lave. Faktisk forestillede jeg mig, at jeg skulle være forfatter, siger Sys, der fik en fod inden for i musikbranchen, da hun mødte sangeren Thomas Buttenschøn på et musikkursus. Først spillede de bare guitar i Enghaveparken på Vesterbro, men da Thomas Buttenschøn blev et hit, tog han Sys med på scenen.

- Jeg indspillede et par sange og lagde dem på MySpace og så en dag ringede Universal og spurgte, om jeg ville have en pladekontrakt, fortæller Sys.

Turné i november
I går udkom hendes debutplade "Gør det selv" - en plade fyldt med tekster om at være ung og usikker og lære at gøre alting selv.

- Alle sangene er en slags dannelsesrejse på min vej til at blive voksen. Jeg kan godt være lidt sløv i optrækket, så derfor skælder jeg tit ud på mig selv i mine sange, siger 23-årige Sys, der bruger sangskrivning som en slags terapi.

- Jeg har altid skrevet dagbog og sangskrivning er lidt det samme. Det er godt at få ting ned på papir, siger sangerinden til Vi Unge.

I november tager Sys på turné med Hej Matematik, og hvis du planlægger at dukke op til hendes koncerter, kan du godt begynde at glæde dig nu.
- Det bliver en fest. Jeg glæder mig til at komme ud og spille med et helt band og et rigtigt show. Jeg er ved at planlægge det nu, og det bliver det helt store med kostumer og konfetti.

MestLæste