Kendte

Soluna Samay fra Melodi Grand Prix 2012

Af Line Sølvhøj Jensen 25. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Soluna Samay vandt det danske Melodi Grand Prix, og lige om lidt skal hun optræde til det internationale Melodi Grand Prix med sangen ”Should've known better”. Læs interviewet med Soluna her!

Seje Soluna Samay skal repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix, men hvem er hende Soluna egentlig? Bliv klogere på Soluna Samay lige her, hvor hun svarer på fem hurtige spørgsmål!

Læs også: Ugens playliste - Melodi Grand Prix-sange.

Du har rejst rundt i mange lande, men hvor er det fedeste sted du har boet?
- Min familie har en husbil, som vi har kørt meget rundt i rundt omkring i Europa. Jeg har nærmest levet en tredjedel af mit liv i den, og den har været mit hjem. Vi var også i Afrika i et halvt år, hvor vi rejste rundt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Er du så god til alle mulige sprog?
- Ja, lidt. Jeg taler tysk med mine forældre, som er fra Tyskland og Schweiz. I Guatemala taler jeg spansk med folk. I skolen talte jeg engelsk, fordi det var en international skole. Og så da vi flyttede til Danmark lærte jeg dansk.

Hvordan går man i skole, når man rejser hele tiden?
- Mange af de rigtig lange rejser, var noget vi gjorde, før jeg begyndte i skole som 7-årig. Og så var vi gode til at lave sommerferierne lidt længere. Så vi rejste rundt om sommeren, og om vinteren havde vi base i Guatemala, hvor jeg gik i skole.

Hvad glæder du dig allermest til ved Eurovision?
- Bare det at skulle til Azerbaijan, synes jeg er vildt fedt. Det er det yderste, man kan komme i Europa, hvis man overhovedet kan kalde det det. Og det ligger lige ved det Kaspiske hav - og jeg tror, der er rigtig smukt. Jeg glæder mig rigtig meget til at mærke stemningen, som jeg tror, bliver meget intens med alle de forskellige nationaliteter som kommer.

Hvad kommer der til at ske efter gran prix'et?
- Jeg skal helt sikkert ud og spille et par steder i løbet af sommeren, og så fokuserer jeg på en turné til efteråret. Men jeg håber bare at kunne komme ud med min musik og blive ved med det og lave flere albums. Jeg håber bare, at jeg kan leve ud over Eurovision. At det ikke er dér, den stopper, men at det er starten på det hele.

Læs endnu mere om Soluna Samay på Frikvarter.dk.

MestLæste