Kendte

Søren Bregendal som Zac Efron!

Af Katrine Lund, Foto. All 21. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Søren Bregendal er den nye Zac Efron i hvert fald i High School Musical 2, som har premiere på teaterscenen herhjemme den 11. februar. Og vi var så heldige at få en snak med en forpustet Søren, der kom direkte fra en danseprøve.

Hvorfor sagde du ja til rollen som Troy?
- Jeg sagde ja, fordi det er en kæmpe udfordring, da jeg aldrig har lavet musicals før. Og det med at både skulle danse, synge og lave skuespil samtidig er virkelig svært, især fordi jeg ikke har så meget danseerfaring. Jeg synes, at Disney-universet er fantastisk, og at det er fuldstændig gennemført i High School Musical.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du set filmene?
- Ja, jeg har set 1'eren og 2'eren, og jeg synes, de er rigtig gode. Man kan jo ikke andet end at blive glad af al den musik, glæde og dans.

Hvordan har du forberedt dig til rollen?
- Det har været en længere proces. Jeg har gået til dans i 3-4 måneder for at få forståelse for dansen, og så bruger jeg filmenes univers og stemning til at få glæden ud på scenen, og så har jeg selvfølgelig forberedt mig på replikkerne.

Hvad har været det sjoveste under prøverne?
- Det sjoveste er helt sikkert at gå fra abe til menneske indenfor dansen, så man kan se, at man bliver bedre og bedre. Det er også nogle rigtige dygtige mennesker, jeg arbejder sammen med. Man bliver også så glad af al den musik og dans.

Hvad synes du om Zac Efron, der spiller samme rolle som dig?
- Han er supercool og skide dygtig. Jeg har også set "Hairspray" og "17 Again" som inspiration, og jeg synes virkelig, han er overbevisende. Han har alt, hvad der skal til. Han har glimt i øjet, og man kan se, at han er engageret, og så ser han jo også ret godt ud!

Hvor meget minder du om din rolle Troy?
- Jeg kan godt spejle mig i nogle af de ting, som Troy går igennem. Han går op i venskaber, og er samtidig meget ambitiøs. Han vil noget med sit liv. Jeg var selv en gang rigtig god til fodbold, men valgte så musikken i stedet, det er jo lidt det samme, som det valg, han skal træffe. Og så kan jeg også godt huske, hvordan det var at være en forelsket teenager.
[faktaBox]

MestLæste