Kendte

Simon Talbot: Jeg har været gøgler, siden jeg var otte

Af Katrine Lund 21. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har snakket med den sjove komiker, Simon Talbot, der lige nu er aktuel i programmet Vild med Comedy på TV2 Zulu.

Frem til den 25. august kan du hver mandag til torsdag på TV2 Zulu klokken 21.50 se "Vild med Comedy". I programmet følger vi hver uge fire kendte danskere, der dyster om at lave det sjoveste stand-up show med hjælp fra de tre komikere Carsten Bang, Omar Marzouk og Simon Talbot. Vi har snakket med Simon Talbot om comedy, det at være sjov og få andre til at grine, læs med her!

Læs også: 15 facts om Simon Talbot

Har du altid været sjov og fået andre til at grine?
- Jeg har ikke altid været sjov, men forsøget på det kom ret tidligt. Det tidligste jeg kan huske, hvor folk grinte af mig, var da jeg var otte år. Jeg tabte en legetøjsbil, og det fik min storebror til at grine, og så prøvede jeg at gøre det igen og igen.. Han var ikke lige så imponeret sjette gang, men det startede i hvert fald lysten til at være gøgler.

Hvordan redder du den, hvis din joke falder til jorden?
- Hvis det sker på scenen, har jeg to valgmuligheder: 1. Enten at fortsætte upåvirket med en sikker joke, for at virke som om jeg tænkte: "Nå ja, den synes I overhovedet ikke var sjov, men det var da også med vilje, nu tager jeg bare den næste". Selv om man er i total panik inden i hovedet. 2. Eller også bare indrømme det, og sige: "Ja, den laver jeg ikke igen" eller "Nå, så I kender ikke Bakugan?".

Hvad er dine tre bedste tips til andre, der gerne vil få folk til at grine?
1. Hav situationsfornemmelse. Det holder ikke at tage skøre briller på og kaste sig i en kage, hvis det er til en begravelse.

2. Vær sammen med sjove mennesker. Vær sammen med nogle sjove venner og få hinanden til at grine. Øvelse gør mester!

3. Tænk over, hvornår du sidst fik folk til at grine. Hvad det var, der gjorde dig sjov lige der. Og forsøg så at gøre det igen. Med mindre det var at tisse i bukserne selvfølgelig.

I "Vild med Comedy" lærer du jo andre at stå på scenen og være komikere, kan alle lære sig selv at være sjove og slippe nervøsiteten?
- Nej, det tror jeg ikke. Man kan lære at blive mindre nervøs, og man kan lære tricks og greb til at få folk til at grine. Men hvis du er verdens tørreste pedel, og hader stand-up og komik, kan du læse alle de bøger, du har lyst til og indøve en masse vitser, men det vil aldrig falde naturligt at være sjov. Det betyder dog overhovedet ikke, at man skal være en belastende DAMP agtig gøgler som mig, for at være sjov! Klassens stille personer kan sagtens vise sig at være ufattelig sjove bare se på komikere som Elias Ehlers.

Har du nogle bestemte tricks eller ritualer, du bruger, inden du går på scenen?
- Ja, jeg har ritualer, men jeg vil overhovedet ikke anbefale dem. Jeg forsøger at vente så længe så muligt med at køre mig selv op, inden jeg går på scenen. Min klassiske måde at være på, inden jeg går på scenen: Gå frem og tilbage, snakke rigtig meget med alle omkring mig, kigge på mine jokes og tænke: "Jeg kan jo ikke huske noget af det", og til sidst gå på scenen forpustet og halvsvedig. Så det er ikke noget, jeg vil anbefale til nogen, som overvejer at lave stand-up!

Læs også: Sjove Simon Talbot

MegetMere